Lejárt a gyesem.Most nem kapok munkanélkülit sem, csak 3 hónap regisztráció után. Akkor most nincs TB -m? (tudásbázis)
Azt nem tudom hol van nálatok de az önkormányzatnál ezt is tudniuk kell.Elvileg!Kérdezz meg mindent.
Ha ott nincs akkor is kell lennie valahol a közelben .
Szia!
Nekem márciusban járt le a gyesem, de mivel nincs nekem sem munkám, így saját magam után kellene fizetni.(5200/hó)Én elmentem az önkormányzathoz, és ott kaptam egy papírt, amit ki kellett tölteni, kellett a párom jövedelem igatolása,a munkaügyitől egy igazolás, hogy nem kapok semmilyen pénzt, és a bankszámlakivonat, amivel igazolom, hogy családit kapunk.Azt hiszem ennyi kellett. És pár hét múlva küldtek egy "Hatósági bizonyítványt", így nem kell nekem fizetni, hanem átvállalja helyettem az önkormányzat a TB-t. De ez csak akkor jár, hogyha nem ér el az egy főre jutó jövedelem egy bizonyos összeget. Nem tudom pontosan mennyit.
Ha nincs jövedelmed(itt gondolok a munkanélkülire is) akkor nincs tb-d sem hiszen nincs miből levonják.
A párom járt igy.Be kellett mennünk az Egézségbiztositóhoz.Ott megmondják mit kell csinálnod.Ha szociálisan rászorulónak minősülsz akkor az Önkormányzat kifizeti helyetted.De ehhez igazolnod kell,hogy nincs semmi jövedelmed sőt a párod (még ha csak élettárs is) jövedelem igazolása is kell.
Mert egyébként ugy tudom havi 4500 ft-ot kell befizetned.Ez a tb járulék összege ha magad után fizeted.
De szerintem az a biztos ha bemész az Egészségpénztárhoz.Az a tuti amit ott mondanak.Mert én csak a saját esetünk alapján tudom ezeket.
Szia!
Annak idején nekem a munkaügyi központban azt mondták, hogyha regisztráltak, akkor van tb-m, de ha nem jelentkeztem volna náluk, akkor magamnak fizethettem volna. De biztos vannak itt okosabbak is, ez már legalább 5 éve volt.
További ajánlott fórumok:
- Mi történik, ha regisztrált munkanélküliként két munkanappal később megyek az előírt jelentkezésre?
- Januárban lesz 1 éve regisztrált munkanélküli a fiam.Akkor kaphat már ellátást, ill.. foglalkoztathatják közhasznúként?
- Ha valaki regisztráltatja magát munkanélküliként, de nem jár neki semmilyen címen pént, az egészégügyileg biztositot lesz azért?
- Lehet visszamenőleg regisztrálni a munkanélkülibe?
- A munkáltató kap e valamilyen adókedvezményt olyan ember után, aki fél éve regisztrált munkanélküli?
- Munkaviszonynak minősül-e az ha valaki regisztrált munkanélküli?