Mi történik, ha regisztrált munkanélküliként két munkanappal később megyek az előírt jelentkezésre? (tudásbázis)
Én is e-mail-es kapcsolattartó vagyok. Akkor ez azt jelenti, hogy e-mail-be kell jelentkeznem, azon a napon, amikorra az időpontot kaptam? Nem kell személyesen megjelenni? És mit írjak nekik?
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Megjártam a hivatalt :-), leírom mi volt, hátha valakinek egyszer szüksége lesz rá. (Inkább ne legyen!)
Szóval, elmondtam mi a problémám, azt mondta az ügyintéző szerinte nem lesz gond, rövid idő telt el, kattintgatott a számítógépen párat, megkérdezte kapok-e valami juttatást, mondtam nem. És ennyi! Szept. 23-ra kaptam időpontot, ezt már nagyon megjegyzem. :-) (Bár jobb lenne, ha már nem kellene mennem.)
Én meg itt tipródtam egész hétvégén, hogy mi lesz... :-D
Nekem volt olyan, mikor nem dolgoztam, hogy másfél hónappal később jött a levél, hogy jelenjek meg. Mert nem mentem előtte.:D Megjelentem, nem volt semmi.
Utána következő alkalommal meg szóltam, hogy beteg a gyerek telefonon, a recepciós meg beírta a gépbe, hogy megjelentem. Utána már nem kellett menni többet szerencsére.
Nem is ajánlottak fel e-mailes kapcsolattartást. :-O
Persze, hétfőn reggel megyek. Mondjuk a járadékot nem tudják megvonni, mert már régen nem kapok egy fillért sem, de azért nem szeretném, ha törölnének a rendszerből. Két-három napért csak nem teszik meg!
Amint tudsz menj azonnal !
Nem vállaltad az emailes kapcsolattartást?
Ha igen akkor akár most is le tudsz jelentkezni !
Nekem kétszer alábúzták a dátumot, hogy el ne felejtsem, mert állitólag azonnal törölnek és megvonják a járadékot !
Hétfőn menj mindenképp!
A világon semmi. Simán kimentheted magadat az (emberséges) ügyintézőnél, hogy éppen az álláslehetőségeket bújtad; magad alatt voltál az állásnélküliség miatt, naptárra se telik stb.
Egyébként is emberből vagy; s 3 napos késlekedésnél nem illik ilyesmiért szankciózni.
Ma délután néztem meg a kiskönyvemet, és kiderült, hogy tegnap kellett volna jelentkeznem. Meg voltam győződve, hogy július közepe táján kell mennem. :-(
Hívtam a Munkaügyi Központot, de már nem vették fel a telefont, legközelebb csak hétfőn délelőtt tudok menni.
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?
- Nem kapok munkanélkülit akkor is be kell járnom a munkanélküli központba? És ha kihagytam pár hónapot és nem mentem jelentkezni az baj?
- Januárban lesz 1 éve regisztrált munkanélküli a fiam.Akkor kaphat már ellátást, ill.. foglalkoztathatják közhasznúként?
- Megszüntették a munkaügyi regisztrációmat, későn jelentkezés miatt, ha 60 nap múlva újra regisztrálok, mikor jár az aktív korúak ellátása?
- Ha valaki regisztráltatja magát munkanélküliként, de nem jár neki semmilyen címen pént, az egészégügyileg biztositot lesz azért?
- Ha munkanélküliként regisztrálok a munkaügyhöz, akkor nagyobb valószínűséggel vesznek fel az általam jelentkezett helyre?