Nem kapok munkanélkülit akkor is be kell járnom a munkanélküli központba? És ha kihagytam pár hónapot és nem mentem jelentkezni az baj? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm , így már nyugodtabban megyek be a munkanélkülibe, és majd újra beregisztrálok ha töröltek.
Mégegyszer köszi !!!!!
Ha jól tudom (főleg pályakezdők esetén) 400 ledolgozott napnak meg kell lennie, hogy valaki segélyt kaphasson.
Annak a mértékét pedig a fizetésből számolják ki...
Elméletileg beregisztráláskor kaptál egy kis fehér könyvet (álláskeresők kis könyve)amibe vezetik mikor kell megjelenned és a tényleges megjelenés dátuma.
Ezt természetesen számítógépen egy rendszerbe is tárolják.
Ha nem jelensz meg a megbeszélt időben akkor idővel (azt hiszem kb egy hónap) felszólítanak ajánlott levélben, hogy a kézhez vételtől 4 napon belül jelentkezz a központba különben törölnek az álláskeresők sorából.
Ha törölnek, akkor természetesen van mód újraregisztrálásra.
Bemész, információ, elmondod hogy már jártál, de nem tudtál megjelenni időben, stb...
Kezdődik minden elölről.
Nagy balhé nem lesz belőle, abban hátrány, hogyha pl egy tanfolyamra jelentkezel, akkor hátrébb kerülsz a listán.
Ugyanis amikor elbírálják, hogy ki mehet ingyen a tanfolyamra többek között azt is nézik mióta reg. álláskereső.
Baj nem, ne aggódj!
értem.
És ekkor újra be kell regisztrálnom ha 2 hónapot nem mentem be?
Én holnap megyek jelentkezni:)
min 200 nap kell ezt tudom, de hogy meddig adják azt nem tudom...holnap meglátom...de azt tudom egy átlagot vonak a fizetésekből...de jelenleg mennyi a segély összegge? Nem tudom
Szia
ha nem jelentkeztél..nem kell menned...csak ha be rndelnek.
miért nem kapsz?
indokolták ezt valamivel?
vagy nem mentél amikor kellett volna?
ha nem jelentkeztél nem jár semmi...
Igen be kell járni az adott időpontokba. Ha nem mentél be, akkor olyan mintha nem működnél közre a munkahelykeresésbe.
Nem tudsz orvosi papirt szerezni és azzal igazolni, hogy beteg voltál?
További ajánlott fórumok:
- Te melyik munkaügyi Központba vagy bejelentkezve? És mennyi munkanélkülit kaptok/kaptatok?
- Ha valaki munkaügyi központon keresztül akar tanfolyamot elvégezni, ahoz bekell jelentkezni munkanélkülinek?
- Mi történik, ha regisztrált munkanélküliként két munkanappal később megyek az előírt jelentkezésre?
- Ugye aki munkanélküli és kapja a segélyt, 3 havonta jelentkezni kell a munkaügyiben, de olyankor mit kell vinni magunkkal?
- MIlyen papírokat kell vinni, ha először akarok munkanélkülibe jelentkezni, Gyes után?
- jelentkezhetek-e az ideiglenes lakcímem szerinti munkanélküli központban?