Nem tudom, tartósítja-e, de szerintem a dekupázs ragasztólakk (nem fényes, hanem a matt) jó lehet. Ha gyorsan, határozott ecsetvonásokkal kened és nem maszatolsz rajta, akkor nem fog elmosódni. Ha megszáradt, esetleg lehet rá még egy réteg, de talán egy is elég. A keresztfiamnak csináltam egy kis dobozt a keresztelőre, annak a fedélrészébe akartam belülről beragasztani a képét. Nem sikerült, mert vastag volt a papír, cd a képnek nem lett baja, a te esetedben pedig ez számít.
A papírt szerintetek mivel tudnám bekenni? Valahogy "tartósítani" akarom, mert üveg nélküli fakeretbe tenném a képet. Az üveges képekben nagyon tükröződik az ablak.
Letöltöttem a fotofiltre programot, jónak tűnik csak nem tudom hogy kell magyarosítani. Be kéne másolni valahogy a könyvtárába a magyar nyelvű izét... Tök analfabéta vagyok ezekhez, de próbálkozom.
A fakerethez javaslom a kétkompnensű repesztőlakkot, attól igazán szép régies, repedezett lesz a keret, ha a repesztés után bekened patinával. Én virágcserepeket és fadobozt csináltam így, nagyon szépek lettek.
A képet szerintem is digitálisan "öregítsd". A legtöbb fotószerkesztő program tud ilyet.
Sziasztok! Digitális fotóimból szeretnék réginek tűnő képeket készíteni. Milyen programmal lehet a képeket fekete-fehérré vagy barna szépiafotóvá szerkeszteni?
Be lehetne kenni a papírt repesztőlakkal? Nem mosódik el a kép?
A fakeret festéséhez is kérnék ötleteket, hogy az is réginek hasson.