Hal megsütésében kérnék tippeket tapasztaltaktól (beszélgetés)
Kíváncsi vagyok a véleményedre. Vasárnap én is ezt csinálom.
Ezt ki fogom próbálni. :-)
Bár kicsit későn találtam a fórumra, de megosztok egy receptet, amit mi nagyon szeretünk (igaz busából nem csináltam még). Azért jó, mert úgy átsül, hogy a szálkák eltűnnek. Az angol fish and chips:240 ml liszt, csipet só, 1/2 tk sütőpor, 240 ml világos sör. Összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, folyamatosan kevergetve (én kis habverővel szoktam és nem lesz csomós) lassan hozzáadjuk a sört és simára keverjük. A halat kb. 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk és a tésztába merítjük, majd a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, kb. 7 perc oldalanként. Hogy jó-e az olaj, kis tésztával ellenőrizhetjük, ha rögtön sül a tészta, jó az olaj, nem szív fel sok olajat. Papírtörlőre szedjük és sózzuk, ha kell. Sült krumplival, tartárral vagy sima fokhagymás, fűszeres tejföllel kínáljuk.
Vacsorának megcsináltam és nagyon finom lett.
szerencsére nem esett szét és a páromnak is ízlett. Köszönöm még egyszer a tippeket. :)
Tényleg szálkás, de annyira nem zavart. :D
Sziasztok! A busa tényleg szálkásabb mint a ponty, de azért finom. :-)
A boltban filé volt írva mellé, de vot szelet is. Annyira nem értek a halakhoz, csak neten olvasgattam róluk. A filé valahogy szebben nézett ki, így gondoltam ezt megpróbálom.
A bevagdosást akkor kipróbálom, köszi a tippet.
Én meg olyan "pocsolyaízt" érzek rajta :D
A vajhal az valami isteni! Csak az ára horrorisztikus. :(
Legalább annyira mint a ponty, de persze méretfüggő. A kisebbek nekem ehetetlenek. Úgy mint a keszeg és a kárász. Én csak azért írtam,k javasoltam a bevagdosást, mert a kérdező filét írt, nem szeleteket.
Én még sosem ettem busát, gondoltam újdonságnak jó lesz. Csak még sosem készítettem hal étel. Vajhalról még sosem hallottam.
vajhal? Imádom a halat(kat), de vele még nem találkoztam..
egyszer ettem busát, hát annak olyan rémes íze volt, hogy soha többet.....mintha zsírt ettem volna ...brrrrrr
inkább lazac vagy a nagy kedvenc, a vajhal!
Én is úgy tudtam, hogy nem annyira szálkás hal. Meg nem is tűnik szálkásnak, legalábbis külsőre.
Érdekes, én eddig úgy tudtam, hogy hasonló mint a ponty, csak nem olyan zsíros és nem olyan szálkás.
Én a keszeget ismerem nagyon szálkásnak, azt szoktam a halászléalapba tenni.
Nem vitatkozom, mert most elbizonytalanítottál!:(
én besózom a szeleteket. A lisztet egy tálkában összekeverem sóval, borssal, paprikával és kevés ételízesítővel, majd alaposan megforgatom benne a szeleteket. Bő, meleg olajban hagyom sülni magától mindkét oldalát, látod rajta, mikor kell megfordítani, és így nem esik szét, nem törik.
[link]
Na, itt tobzódhatsz !:D:D:D
Én konkrétan ezért nem szeretem, csak halászlé alaplébe szoktam használni.
A halat rövid ideig kell sütni OLAJBAN, mert szétesik.
A busát lehet rántani is, nagyon finom lesz.
Valójában annyi elé neki, míg közepes lángon (gázom van) a panír szép aranybarna lesz mindkét oldalon.
Be kell vagdosni kb 1 mm-ként, só, paprikás liszt. Szálkás hal.
Szia! Én is paprikás lisztben szoktam, szép "rántott" színe lesz, ha nem túl vastag a szelet akkor ebből látod mikor jó. Előtte be szoktam sózni, és sütés előtt lemosom, megtörölgetem kicsit a szeleteket, utána forgatom a lisztbe. Azt kifelejtettem hogy magasabb szélű serpenyőben, napraforgóolajban csinálom.
Sziasztok!
Vettem 1 kg busa filét és meg szeretném sütni. Milyen tipppet tudtok adni, hogy biztos átsüljön rendesen?
Neten olvastam, hogy paprikás lisztben megforgatják és úgy sütik ki. Hány percig kell sütni? Vagy egyáltalán miben süssem ki? Olajban? Sokféle receptet találtam neten és mind máshogy írta le. Ezért gondoltam megkérdezem itt, biztos ami biztos.
További ajánlott fórumok: