Régi praktika: köhögés esetén zsírral bekenni a mellkast...használ ez? (tudásbázis)
Dolores007 is kapott a mamájától disznózsíros-eukaliptuszos tapaszt, amikor tüdő-mellhártyagyulladása volt.Ezek 20x20-as kész tapaszok voltak, gyógynövényesnél volt, vietnámi.
Hozzá kapta a kakukkfű teát, így a fájdalmas köhögéstől meg tudta óvni a mama.
Sajnos ilyen tapasz már nem létezik, és igazi vietnámi balzsam sem. Van helyette kínai, 100 Ft-os.
:D
Jó mézes kakukkfű tea melegen, utána 2 jó vastag takaró alá bebújni.
Csak nagyon sokan utálják a kakukkfű ízét. Én szeretem.
Elvileg a színeknek rezgésük van, a kék pedig hideg szín, így jó a gyulladásra, míg pirosat kifejezetten tilos a nyakadra tekerni torokfájáskor.
(ennek ellenére nekem piros kendőm van, mégis elmúlik:D)
Ez tényleg jó módszer. Nekem anyukám gyerekkoromban nagyon sokat csinálta, mert nagyon csúnyán köhögtem. Nekem mondjuk egy tiszta konyha ruhát kent be vele, és azt rakta a mellkasomra. És tényleg hatott.
Amúgy nálam még anyu sok minden természetes módot kipróbált. Pl. hagyma tea (rém rossz íze van). Meg egyszer emlékszem csinált olyat is, hogy a fekete retket félbevágta, a belseje egy részét kivágta és abbatett mézet. Hagyta állni, és azt kellett megennem. Azt már nem tudom, hogy használt-e, de ennek is borzasztó íze volt.
Kiskoromban sokszor alkalmaztuk, tényleg jó. Nekem annó 1-2 alkalom elégvolt, hogy rendbe jöjjek.
Kevés zsír a mellkasra és hátra, rá fólia, erre átmelegített törölköző (anyu mindig meleg vízbe áztatt és jól kicsavarta, és rárakott még egy száraz törölközőt), majd mindezt fixálni kell, valamivel körbetekerni. Éjszakára kell felrakni.
Jobbulást!
a zsír azért alátámaszthatóbb
eltömíti a pólusokat, csökken a párolgás és gondolom ez segít a hurut szakadásában. Persze nem minden köhögésre jó. De orvos is szokta javasolni, csak úgy, hogy felír valami patikai szert, de elismerik, hogy a zsír ugyanolyan hatású
Este lefekvés előtt:
Diónyi tiszta sertészsírt langyosra melegítesz, bekened az illető hátát, elől a mellkasát, rossz póló rá, amit nem sajnálsz, folpack-kal körbetekered (dunsztot csinálsz), arra jó meleg pizsama, be az ágyba a paplan alá... És nem árt párásítani a szobát, ahol a beteg éjjel aludni fog.
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Gyerekeknek...különböző köhögésekre praktikák
- Milyen házi praktikát tudtok hurutos köhögésre 7 éves fiamnak?
- Tényleg jó torokfájás és köhögés esetén ha a nyakat zsírral kenjük be?
- Házipraktika torokfájásra, száraz köhögésre?Eddig csak a torkom fájt, semmilyen fájdalomcsillapító, cukor nem segített, most már köhögök is.