Régi édességek, ételek, amik mára eltűntek... (beszélgetés)
Ez volt a Limo! :) Narancsos és citromos ízben lehetett kapni.
Tutti Frutti gumicukrok (csiga, virág, lepke formájúak)! Imádtam!!!:)
Az idősebb korosztály biztos emlékszik még arra a sütire,ami hasonlít a mostani islerhez. Kerek lapos, de világosbarna vol,és olyancukorkaramell szerű bevonattal,keményebb volt mint az isler bevonata, de nem olyan mint a dobostortáé. Ráismer valaki, tudja a nevét, és hogy lehet-e még ilyet kapni, esetleg a receptjét is?:)
Régen volt olyan, hogy rumpraliné. Imádtam:D
Ha jó, megvesszük nyáron is:)
Ja, biztos attól drágább, hogy retró.
Köszi! Ha megvan kipróbálom. Szaloncukor gyárat csinálok, csak kár, hogy szezonális.
Biztosan így van, mert pl. marcipánból százféle van, fanok tudnak csak különbséget tenni :)
Bár édességfüggő vagyok, a marcipán teljesen hidegen hagy.
Ja, és anno 40 Ft volt kilója (legolcsóbb), mert tényleg kilósak voltak a dobozok. Ezüstpapírban volt. A mostaniak ezüst és rózsaszínű alufólia, akár a régi csomagolás, de érdekes módon drágább a többinél.
Arra már én is "nyaltam" rá. Olyan volt mintha valami olcsó margarint nyalogattam volna:( Brrrrrrrr!
mi nagyimmal még csináltunk is szaloncukrot. megpróbálom előásni a receptjét .majd sikítok,ha megvan
Ilyen még van? Azt hittem rég elkopott már az idők forgatagában. Igen-igen, csokibevonat nélküli. Rózsaszín volt a puncs, én azt szerettem nagyon. A többit nem igazán. Gondolom már ez is valami satnya utánzata lehet a réginek csak. Bár az is lehet, hogy egyszerűen más az ízlésünk. Ami nekem bejön, másnak nem.
Imádtam. 1 évben 1-szer szoktunk venni, mert a mostaniak szerintem elég negédes vackok. Nem az igazi, nem a régi!
Négercsók??? Habár régen "igazibb" volt..
Vettünk télifagyit is, szörnyű...
Szerintem a retro termékek közül ez az egyik, amely még hasonlít is valamelyest régi önmagára:)
Szombaton vettünk, nincs a külsején csokibevonat. Vanília, csoki, puncs. Sárga nincs köztük. A vaníliás egészen jó, a többi, hááát....
Vauuuu! Zsúrkeksz! Már el is felejtettem!
A puncs ízű Konzum szaloncukor. Az volt a kedvencem gyerekkoromban.
Nekem óriási szerencsém van szaloncukor ügyben, mert kapunk vagy 2 kg-ot ajándékba és több nem is kell. Ez bőven elég, még sok is.
Úgy döntöttünk, az idén nem is veszünk túl sokat, csak egy pár szemet mutatóba a fa alá egy kosárkába.
Én is szerettem a RÉGI télifagyit, mert a mostanitól csak hányingerem lett.
Nem olvastam végig a topicot lehet már említettétek: ki emlékszik arra a nagyon finom kis méretű télifagyira? 1,50-be került...
Meg a régi szaloncukrok.....
Továbbá 2 féle keksz amit imádtam:
1. Zsúrkeksz piros dobozban volt
2. Tere-fere egyik oldala csokis volt.
A mikulás bácsi hozott nekünk retro csomagot. De nem volt az igazi:(
Én is olvastam. Új szlogent lehet adni a dolognak:
Rosszat adunk, de azt drágán! Komolyan gondolkodom azon, hogy nekiállok, és csinálok. Nagyobb papírboltban, vagy a hobbiboltban talán kapható arany,- meg selyempapír, amibe bele lehet csomagolni. Csak valahogy el kellene oda jutnom ... :-((
Valahol olvastam egy idei szaloncukortesztet, 10-es skálán a legjobb is 5-öt kapott.
Az összeset cukor-és vegyszerízűnek minősítették.
Igen. A minap a kollegám meglepett egy "utas csoki" nevű finomsággal. Küllemében utasellóátós volt, na de az íze....Már nem a régi volt. De az emlékek előtörtek:)
További ajánlott fórumok: