Recsegő parkettára megoldást tud valaki? (tudásbázis kérdés)
Nem szabad arról elfeledkezni, hogy a recsegést az is okozhatja, hogy a vakpadló szerkezete vetemedett, ami miatt járáskor kimozdul a helyéről szögestül, majd ellépéskor a parketta súlya visszanyomja az egészet a helyére és a szög ilyenkor ilyen idegesítő hangot okoz.
A hintőpor erre nem megoldás. A parketta megfúrásával, és alá injektálással óvatosan kell bánni, mert nem mindegy, hogy mi van a párnafák között. Lehet, hogy nem lesz semmi, ami a pur habot megtartsa (pl: panellakásokban döntően).
Üdv,
Jepetto Parketta Stúdió
Ezekröl én is csak olvastam
Garancia semmire nincs, max ha hivatalosan mester csinálja.
Nem, betonalapra raktam, új helyiség volt, illetve az egyik helyen padlószőnyeges volt.
Felszedni nem szeretném a parkettát, mert az aljzatkiegyenlítésre nem igazán van keretem.
A hintőporról hallottam már, de valóban csak átmeneti megoldásnak jó, ahogy több helyen is olvastam...
Regin_a : köszi a tippet! és ez akkor tutira megszünteti a recsegést? vagy te felszedted a parkettát és beton alapra raktad le a laminált padlót?
Így hajnalok hajnalán :)
Azért recseg a parketta, mert száraz és a csaphornyok csúszkálnak egymásban amikor rálépnek + nem fekszik fel az aljzatra , párnafákra
Hintőpor csúszóssá teszi, de ujbol előjön
Van PVA nevü vizben oldódó ragasztó, finom fűrészporral összekeverni, amilyen padlócsiszolás után keletkezik és belepaszírozni a nútokba/fugákba.
Ahol recseg ott lesúlyozni, szekrényt rátolni stb.
Megkötés után feltörölni a fölösleget
Felszedés meglepetést okozhat, mert lamináltat sík felületre lehet lerakni csak, parketta alatt meg párnafák vannak, tehát közöttük 20-30cm-es távok salakkal/homokkal kitöltve
A legbiztosabb erősen simitott betonra, alátétfólia és arra a laminált
Azt is meg lehet kenni lerakáskor ezzel a PVA ragasztóval, bár amiket leraktam e-nélkül sem recseg
Hosszában keresztben a falnál pár cm rést kell hagyni tágulásra
További ajánlott fórumok:
- Óvodai csoportpénz beszedésére tud valaki legális megoldást?
- Megőrülök, hogy nemtalálok megoldást!Valaki segítsen ha tud!
- A 6 éves gyermekem 17 kiló és nagyon rossz evő, tud valaki valami megoldást, hogy megjöjjön az étvágya?
- Jól bevált étvágynövelő, kiegészítő kisgyermekeknek, amitől hízni lehet. Tud valaki jó megoldást?
- Sürgősen szükségem lenne 200ezer Ft-ra, amit 12 hónap alatt havi 20ezerrel tudok törleszteni. Tud valaki megoldást?
- Recsegő parkettára tud valaki megoldást?