Rántott padlizsán recept

A Rántott padlizsán hozzávalói:
2 kis padlizsán
grill zöldség fűszerkeverék
só , citromlé
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj, zsír,

A Rántott padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánt letisztítom a héjától, 1 cm vastagra vágom, sózom, megcsepegtetem citromlével és a grill keverékkel is megszórom. 10 percig hagyom állni, és panírozom, majd az olajban vagy a (zsírban) kisütöm. Az alapanyag mennyisége mindig a padlizsántól függ.
Hamar barnul a padlizsán, ezért hagyom, csak percekig a sóban, de mindig szűrőkanálba rakom sózás után.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, 2022. febr. 20. 16:15
A rántott padlizsán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.