Padlizsánlepény recept
A Padlizsánlepény hozzávalói:30 dkg padlizsán
1 kaliforniai zöldpaprika
1 nagyobb fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
1 szelet kenyér héja nélkül
olívaolaj
A Padlizsánlepény elkészítési módja:
A zöldségeket felkockázom, a fokhagymát összezúzom és serpenyőben, kevés olajon időnként megkeverve kb. 30 percig sütöm. Ha lehűlt, keverőtálba teszem, hozzáadom a felvert tojásokat, a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret és bitmixerrel pürésítem. Egy szögletes jénait kicsit megolajozok, beleterítem a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöm.
Kockákra vágom, zöldsalátával, fűszeres paradicsommártással vagy tetszőleges szósszal tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2021. szept. 8. 21:52
A padlizsánlepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.