Rákóczi túrós(Kata-féle) recept
A Rákóczi túrós(Kata-féle) hozzávalói:25 dkg liszt
1 sütõpor
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
kevés reszelt citromhéj
A Rákóczi túrós(Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral keverd össze add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Pihentesd legalább egy órán át. Eközben készitsd el a tölteléket. Töltelék: A 3 tojássárgákat keverd habosra a 15 dkg cukorral, és dolgozd össze az áttört 50 dkg túróval. A pihentetett tésztát nyújsd 1 cm vastagra és terisd egy tepsibe szurkáld meg villával és süsd elõmelegitett tepsiben rózsaszínre. Szórd meg zsemlemorzsával önsd rá a tölteléket és a sütõbe visszatéve süsd készre. A megmaradt tojásfehérjéket verd habosra a megmaradt cukorral és a kész süteményt sord be vele. Langyos sütõbe tedd vissza épp csak annyi idõre hogy a hab rászáradjon. Ha kihűlt vizes késsel szeletelheted.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. ápr. 29. 20:31
A rákóczi túrós(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.