Pupusas házi töltelékkel recept
A Pupusas házi töltelékkel hozzávalói:Tészta
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1 dl napraforgó olaj
1.2 dl víz
Töltelék
5 ek tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 közepes db paprika
1 kis db fehér hagyma (póréhagyma vagy zöldhagyma)
8 dkg gépsonka
4 dkg füstölt szalonna
A Pupusas házi töltelékkel elkészítési módja:
A tésztát a belevalókkal összemérjük és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle. Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük. Tésztát kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk. A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük. Töltelék: A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bbyke, 2014. máj. 2. 22:00
A pupusas házi töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.