Pulykaragu rizzsel recept


kb.30 dkg pulykamell
tejszín
kukorica,borsó
olaj
hagyma
fokhagyma
só
bors
bazsalikom
kakukkfű
liszt vagy keményítő
A Pulykaragu rizzsel elkészítési módja:
A húst apróra vágom(kocka vagy csík).A hagymát feldarabolom,és olajon megfonnyasztom.Hozzáadom a húst,kicsit lepirítom,míg kifehéredik.Megsózom,borsozom,majd kis vizet teszek hozzá,belereszelek 2-3 gerezd fokhagymát,bazsalikomot adok hozzá,hagyom lassan főni,míg megpuhul a hús.Hozzáadom a kakukkfüvet.megszórom egy kis liszttel,vagy hozzáadok egy kis vízben feloldott keményítőt,és hozzáadom a tejszínt.1-2 perc főzés után kész is. Rizzsel tálalom.
Ennek a kajának a népszerűbb neve nálunk PULYKATRUTYI......Mivel saját fejlesztésű,így a mennyiségek általában erősen változóak a hozzávalóknál,de egy kis érzéssel elkészíthető
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: hettikem, 2008. dec. 14. 19:39
A pulykaragu rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.