Sonkás-gombás rizibizi recept
530 kcal
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
40 dkg rizs
20 dkg csiperke
15 dkg főtt sonka
1 ek vaj
15 dkg borsó
2 ek ételízesítő
petrezselyem
fekete bors
só
A Sonkás-gombás rizibizi elkészítési módja:
Az ételízesítőt 1 liter forrásban lévő vízhez keverjük. A hagymát felkockázva olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst, és rövid ideig együtt pároljuk. A rizst a leves felével felöntjük, alacsony hőfokon, fedő alatt 15 percig pároljuk. Miután a leve elfőtt, a maradék levessel apránként felöntjük, többször megkeverjük. A gombát felaprítjuk. A sonkát csíkokra vágjuk. Serpenyőben felhevített vajon a gombát megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a sonkát. A gombát, sonkát és borsót a rizsbe forgatjuk, 5 perc alatt készre pároljuk. A végén petrezselymet aprítunk bele.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 1247d35ab8, 2008. dec. 13. 17:05
A sonkás-gombás rizibizi elkészítési módja és hozzávalói.