Pszichológushoz, vagy pszichiáterhez kell fordulnom ilyen esetben? (tudásbázis)
Nem csak az egyetemen oktatott dolgok érdekelhetnek valakit. Pláne az internet korában. Ma Magyarországon diplomával gyakran nem is lehet jobban keresni, mint csak érettségivel.
Találd ki, jöjj rá, mi érdekel. Mit szerettél legjobban csinálni gyerekkorodban? Ha semmi kötöttséged nem lenne, mit csinálnál a legszívesebben? A létfenntartás nehéz dolog manapság, de hosszú távon annak van értelme, amit szeretsz és ha pályára állsz, a sors is megsegít.
Topikromboló
:)
Mégis mit dolgoznál egy darabig
Mihez értesz?
Van erröl elképzelésed? Tudod milyen munkáért mennyit fizetnek ma Mo-gon?
Ha nincs akivel ezt jól át/kibeszéld akkor pszichologus
De ez rendes pénz, gondolom papa/mama majd fizeti
Kulturologusokbol nagy a kereslet Mo-gon
Ezek szerint te lennél a kis barátnő?
21 évesen még az ember tele van lelkesedéssel, aztán utána már szinte csak megalkuvás az élet :)
Szerintem ha van módod rá, akkor azt tanuld ami érdekel is, meg persze van remény rá, hogy valaha munkát találsz vele.
Ez a nagy baj, hogy ígéretek vannak, nagyszerűnek kikiáltott fősulik, egyetemek. Aztán az ember megkapja a diplomát, és mehet a munkaügyre regisztrálni.
hasonló gondokkal küzdve 21 évesen visszamentem a pályaválasztásiba :D (egyszer már 13 évesen jártam ott, mert lövésem nem volt mit akarok) :) nem nevettek ki, meghallgattak...de segíteni ott se fognak tudni.
vsz neked is egy enyhe figyelemzavarod lehet, nekem manapság sem sikerül teljesen összehangolni a dolgaim, pedig már beléptem a harmadik ikszbe. ezzel együtt kell élni, nem vagy lusta nem vagy nem kitartó, csak ami nem érdekel vagy untat azzal nem foglalkozol -ha jól értem.
amit nekem is tennem kellett volna az egy önismereti tanfolyam, szerintem ha elmész egyre már sokkal jobban fogod látni merre célszerű indulnod.
a figyelmed pedig próbáld edzeni, elsőként egy szabályt kezdj el betartani: ne kezdj új dologba míg az elsőt be nem fejezted: legyen akár csak egy főzés vagy pakolás, vagy takarítás, vagy akár egészen komoly dologról szó...
oh...ismerős a helyzet...
mindenképp keress fel egy pszichológust
Szerintem nagyon sokan vannak így, ahogy te. Eleve elég nagy teher az egy 18 éves számára, hogy ő már akkor tudja, hogy mit akar majd 5-6 év múlva csinálni nyugdíjas koráig. Semmi gond nincs azzal, hogy ahogy változol, úgy változtatsz az irányon is.
Talán halassz egy évet, menj el dolgozni, akár ha van bátorságod, külföld is. És utána még visszaülhetsz az iskolapadba, vagy esetleg más szakon tanulsz tovább.
De ne arról szóljon az életed, hogy csak üres járatok legyenek benne.
Ilyen problémával nem szoktak pszichiáterhez fordulni, pszichológushoz talán...De leginkább vmi pályaválasztási szakembert javasolnék.
Első körben pályaválasztási tanácsadóhoz menj. Akivel komolyan le tudsz ülni, elmondod, mi érdekel, mit szeretnél, és együtt kiválasztjátok, az milyen terület, milyen iskola kell hozzá.
DE!! Minden iskolában és minden területen, munkában lesz olyan, amit nem fogsz szeretni, amit nem értessz, minek kell ez, amikor szerinted sose fogod használni, vagy nem a te munkakörödhöz tartozik, és mégis. Ha ezeket legyőzöd, és nem feladod miattuk, akkor kialakul. Ha nem tudod megtenni, akkor bocs, de reménytelen vagy, mert semmit nem fogsz befejezni...
Itt az akaraterővel van gond.....
Meg hogy ezt megteheted.
Ha nagy lenne a szükség, nem lennél ilyen.
Talán....
További ajánlott fórumok:
- Önkéntes pszichiáterek, pszichológusok.
- Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter közt?
- Mi a különbség a pszichiáter és a pszichológus között?
- Evés zavart hol gyógyítanak? Pszichológus? Pszichiáter?
- Tudtok ajánlani jó pszichiátert vagy pszichológust, aki hipnózissal is foglalkozik?
- Tudnátok ajánlani Székesfehérváron nagyon jó pszichológust, pszichiátert, pszichoterapeutát?