Pritaminpaprikából mit lehet készíteni? (beszélgetés)
Én úgy nevezett Pikantot csináltam, (szerintem valaki egyszer félreértette a nevét,és úgy terjedt tovább, mert elég lükén hangzik)
1 kg paprikát 3 közepes vöröshagymát, 3 fej fokhagymát, 1-1 evőkanál sót és cukrot, egy dl oliva olajat fél dl 10-12 %-os ecetet (én 6 %-osbalzsamecetet tettem)és 1-1 evőkanál sukrot, sót és vegetát (én saját gyártmányú darált zöldség-vegetát tettem bele) semmi tartósítő nem kell bele, bár a recept 1 mokkáskanálnyit ír. Tehát mindezeket összekevered miután ledaráltad, és felfőzöd mint a lekvárt. Tavaly én még1x össze botmixeltem, az idén nem. A fiam pl vajas kenyérre is szereti, de nagyon finom szalonnához, rántottához, hús mellé, amihez gondoljátok.A végén hagytam a lábasban kb 2 dl-t és ehhez kevertem egy kis darált erős paprikakrémet.
Jó étvágyat!!
Pritamin paprika télire
1 Liter víz, 2,5 dl 10%-os ecet, 15-dkg cukor, 1-evőkanál só, pár szem bors,
2-babérlevél, 2-nagy zellerlevél, 2-dl olaj, 3-kg pritaminpaprika lehet kápia is,
1-mokkáskanál tartósítószer. (szalicil)
A vizet, ecetet, cukrot, sót, babérlevelet, zellerlevelet, borsot összefőzzük, majd az olajat és a tartósítószert hozzáadva még egyszer felforraljuk. A kicsumázott felszeletelt paprikát szűrőkanálba téve, 1-2 percre a forrásban lévő lébe mártjuk, lecsepegtetjük, majd üvegbe rakjuk, végül a levet ráforrázzuk, és lekötjük.
Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Éppen ezt akartam írni én is: marinált paprikát
Régen sokan csináltam én is. De, ha beírod a google-ba, hogy marinált paprika, többet receptet is kidob.
Marinált paprikát
Jól meg mosott paprikát ketté vágni a csutkát kiszedni és szeletelni, attol függ mennyiből készitjük, egy fazékba vizet teszük ecetet,sót,cukot, mintha saláta levet készitenénk, kellemes savanyú legyen, /a kimosott üvegeket mellé rakjuk/ 1-2 dl olajat is hozzáadunk meg babérvevelet ezt jól felforraljuk,
mikor forr a lé akkor egy 20 dkg-nyit beledobunk a lébe, és ha ujra kezd forrni szürőkanálal kiszedjül azonnal üvegekbe rakjuk, majd mikor mindel meg vagyunk akkor a lébe teszünk szalicilt,
és az üveget megtöltjük forron.
Le csavarozzuk én a sütőbe szoktam rakni egymás mellé egy tepsibe. A sütőt nem kell be kapcsolni,
mert az szigetelve van, Másnap polcra rakom.
Sajna nincs gyakorlatom a készítésében, de nézzetek körül itt:
Persze ez nem pótólja a személyes recepteket:)
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Hogyan lehet finom lángost készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Sertéskonzervből milyen ételt, ételeket lehet készíteni?Ti milyet szoktatok?