Póréhagymás szalonnás pite recept
A Póréhagymás szalonnás pite hozzávalói:A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
csipetnyi só
5-6 ek hideg víz
Töltelék:
1 db póréhagyma
3 dl tejszín
8 szelet húsos bacon szalonna
4 db tojássárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors
A Póréhagymás szalonnás pite elkészítési módja:
Először az omlós tésztát készítem el. A lisztet egy tálkába teszem, hozzáadom a sót és a jéghideg vajat, majd kézzel összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom. A póréhagyma két végét levágom, hosszában kétfelé vágom, majd 1 cm-es darabokra kockázom. Lemosom és lecsepegtetem. A szalonnát is felkockázom, egy nagy serpenyőbe teszem, és addig hevítem, amíg a szalonna pirulni kezd. Hozzáadom a pórét, fűszerezem őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Kb 2-3 percig párolom és kissé hagyom kihűlni. Lisztezett deszkán kinyújtom az omlós tésztát fél centi vastagságúra, és kibélelek vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a forma kilógó széleinél levágom, majd beleteszem a megpárolt szalonnás hagymát. Összekeverem a tejszínt a tojások sárgájával és a hagymás keverékre öntöm. Előmelegített sütőbe teszem és 150 fokon 35-40 percig sütöm. Még melegen felszeletelem.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. jan. 9. 16:47
A póréhagymás szalonnás pite elkészítési módja és hozzávalói.