Pogácsa, egy újabb kudarc (beszélgetés)
Lehet, hogy túl sok benne a krumpli? És ezt érzed, sületlennek a közepén?
De mindenképpen fura!
Szerintem is elég egy pogácsának 20 perc! Még ha krumplis is...
Igen!?
Én nem szeretem az olajban sültet.
Nálunk csak sütőben sütött pogácsák léteznek. Vajas, krumplis, túrós, sajtos, tepertős.
Olajban csak azt sütjük(én nem), amilyet belinkeltem (tócsnit).
Az nem pogácsa.
Amit olajban sütünk az inkább ez: [link]
Én ezt nem szeretem, de a "rendes" krumplis pogácsát igen.
Ez igaz. Vettem sütőhőmérőt, de csak tájékozódást mutat. Enyém pl. eléri a 210 fokot, ha kitartóan tüzelek :D elvileg kenyérhez kell forró sütő, azt nem sütök.
Nemrég voltam disznóölésben, egy kiszuperált sparheltben olyan pecsenyét sütöttek, mint az álom.
Én leginkább túlsütök mindent, amiben bizonytalan vagyok...
Elvileg a magas hőfokon több mint egy óra - az már egy húsnak is elég vagy sok lett volna, a pici pogácsa ennyi idő alatt a 200 fokon viszont már elégett volna.
Tényleg a sütővel lehet valami bibi.
Nem igazán jó a sütöm se, mióta Aer fryerem van minden sütit abban sütök.
Abban minden sikerül.
De még csak Lidlis meg Spáros pogácsát sütöttem benne.
Azok a sütik amiket szoktam sütni, pont 1 adag
160fok 20-25 perc.
Be se kapcsolom a gázsütőt, az alja megég, a teteje meg nem sül meg.
Andi konyhája oldalán van egy recept, ami elronthatatlan.
Az olajban sütöttet nem ismerem. Egyszer mondtam ismerősnek, hogy csinálok krumplis pogit nőnapi bulira. Nem, nem, azt ne, mert az nem jó! Csak megsütöttem...ő meg csodálkozott, milyen finom, mert az olajosat ism6erte.
Egy rendesen működő, előmelegített sütőben pedig untig elég kellene legyen a húsz perc egy pogácsának.
Az az ötös fokozat gondolom egy nagyobb hőfokot jelent a gázos sütőben, nekem anno nem is volt csak négyféle fokozat. A tiéd talán már valami újabb, jobbfajta készülék lehet, de ez persze nem garancia arra, hogy jól is működik, talán hosszasabban tesztelgetni, próbálgatni kéne.
Vagy lecserélni egy villanysütőre, - mert az sokkal problémátlanabb, - azzal majdhogynem garantált a siker. Nem fog a cucc alja megégni, miközben belül még sületlen...
Ne keseredj el, a gázsütő nagyon hektikus szerkezet. Azzal kész művészet valami normális dolgot állítani elő. Nem lehetetlen, de nagyon ki kell tapasztalni.
Mindenféle pogácsát tudok sütni, de krumplisat nem.
Az az egy nem sikerül.
Ujabb kudarcelmeny ert a konyhaban.
Krumplis pogacsat sutottem, nem jott fel, az alja kemeny lett a belseje nem sult at. Recept szerinti 20 perc helyett 1 ora 10 percig sult. (Gazsutoben) 5-os fokozaton.
Ugy gondoltam eddig, pogacsat nem lehet elrontani. Vagy csak nekem...
További ajánlott fórumok:
- Mit rontok el? Nem kell meg a pogácsa, sem a lángos - Segítsetek.
- Van kétféle főtt étel maradék, sütöttem pogácsát, erre a...
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Mi a pogácsa angolul?
- Begyúrt pogácsatésztát berakhatom a hűtőbe éjszakára? Reggel sütném?
- Miért ég le a keksz, pogácsa alja a sütőben?