Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pogácsa, egy újabb kudarc fórum

Pogácsa, egy újabb kudarc (beszélgetés)

25. globus (válaszként erre: 23. - Channa*)
ma 15:17
Anyu azt is tepsiben sütötte. Igaz, vastagon ki volt zsírozva. Kockákra vágva ettük.
24. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:17

Lehet, hogy túl sok benne a krumpli? És ezt érzed, sületlennek a közepén?

De mindenképpen fura!

Szerintem is elég egy pogácsának 20 perc! Még ha krumplis is...

23. Channa* (válaszként erre: 21. - Kacsahercegno)
ma 15:13

Igen!?

Én nem szeretem az olajban sültet.

Nálunk csak sütőben sütött pogácsák léteznek. Vajas, krumplis, túrós, sajtos, tepertős.

Olajban csak azt sütjük(én nem), amilyet belinkeltem (tócsnit).

22. Kacsahercegno (válaszként erre: 17. - Globus)
ma 14:19
Lehet nekem is segítene a hőmérő, amennyit bosszankodtam a sütővel régebben... Hajlamos vagyok én is túlsütni a dolgokat, de végső soron a kísérletezés vált be, van egy sor dolog amit megbízhatóan el tudok vele készíteni, mást meg inkább nem csinálok :D De nost annyit beszéltünk a pogácsáról, hogy teljesen megkívántam...
21. Kacsahercegno (válaszként erre: 20. - Channa*)
ma 14:13
Ez egy másik étel, a tócsni nyers krumpliból van, max. pár evőkanál liszttel, az olajban sült pogácsa az meg egy főtt krumplis tészta olajban kisütve. :)
20. Channa* (válaszként erre: 2. - Lolita2112)
ma 14:03

Az nem pogácsa.

Amit olajban sütünk az inkább ez: [link]

Én ezt nem szeretem, de a "rendes" krumplis pogácsát igen.

19. Loretta16 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 13:25
Sokszor jártam én is így, pont a krumplis pogácsával. Aztán kitapasztaltam, nagyon forró sütőbe tettem (max.), 5-6 percig úgy sült, aztán levettem közepes lángra. Így sikerült. :)
18. jajjj
ma 13:00
Én mindenhez bekapcsolom a légkerengetést, de húst soha nem sütök csak úgy. Mindig lefedem, és a végén rápirítok.
17. globus (válaszként erre: 16. - Kacsahercegno)
ma 11:31

Ez igaz. Vettem sütőhőmérőt, de csak tájékozódást mutat. Enyém pl. eléri a 210 fokot, ha kitartóan tüzelek :D elvileg kenyérhez kell forró sütő, azt nem sütök.

Nemrég voltam disznóölésben, egy kiszuperált sparheltben olyan pecsenyét sütöttek, mint az álom.

Én leginkább túlsütök mindent, amiben bizonytalan vagyok...

16. Kacsahercegno (válaszként erre: 15. - Globus)
ma 11:24
De legalább ha beállítod, hogy alsó-felső, az tényleg az. 😩 A gáz csak alulról süt, az enyém pl. ráadásul hátul jobban mint elöl, stb. Meg minden recept hőfokot ír, a gázt meg begyújtod és csak tippelni tudsz. Erre legalább rá lehet keresni a neten, hogy hány fokon süssem a kacsamellet, meg kell-e a piskótának légkeverés meg ilyenek. 😅
15. globus (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
ma 10:56
Nekem a villannyal sikerült szétszárogatni a húst...pingom nincs, mihez kell légkeverés, alsó-felső, hány fok. Pont attól szeretem a gázt, hogy nem állít választás elé.
ma 10:47

Elvileg a magas hőfokon több mint egy óra - az már egy húsnak is elég vagy sok lett volna, a pici pogácsa ennyi idő alatt a 200 fokon viszont már elégett volna.

Tényleg a sütővel lehet valami bibi.

13. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
ma 09:48
Nekem is egy szar gázsütőm van, ezeket a mérce közepénél kicsivel magasabban szoktam sütni. 12 rovátka van, kb. a 8-ason. De tényleg agyf.sz benne sütni, nem is szoktam semmit, ami vastagabb 3 centinél, és nem lehet megfordítani. Szóval ilyen kalács meg hasonlók alapböl kilőve, vagy le kell vágni az aljából fél centit. Tényleg egy villanysütő a megoldás, mióta az van anyukámnál, azóta tudom, hogy nem én vagyok a béna, hanem a sütő a szar, abban akármit csinálok, tökéletes lesz...
ma 09:35
De korabban mar sutottem krumplisat es jo lett, ezert probalkozom.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Piroska52)
ma 09:33
A tanacs szerint hoterelo lemezt tettem be alulra, de rz a madodik eset, hogy igy meg nem sul. Vegul az alja is kemeny lett, bar nem egett, az ize jo.
10. Piroska52 (válaszként erre: 7. - Globus)
ma 09:29

Nem igazán jó a sütöm se, mióta Aer fryerem van minden sütit abban sütök.

Abban minden sikerül.

De még csak Lidlis meg Spáros pogácsát sütöttem benne.

Azok a sütik amiket szoktam sütni, pont 1 adag

160fok 20-25 perc.

Be se kapcsolom a gázsütőt, az alja megég, a teteje meg nem sül meg.

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Globus)
ma 09:22
Koszi, megnezem ezt a receptet.
ma 09:21
Igen, a sutore tippelek, az 5 os fokozatot kb 200 foknak gondoltam, es hogy a pogacsat magas hovel kell sutni. Ez akkor nem jo igy?
7. globus (válaszként erre: 5. - Piroska52)
ma 08:43

Andi konyhája oldalán van egy recept, ami elronthatatlan.

Az olajban sütöttet nem ismerem. Egyszer mondtam ismerősnek, hogy csinálok krumplis pogit nőnapi bulira. Nem, nem, azt ne, mert az nem jó! Csak megsütöttem...ő meg csodálkozott, milyen finom, mert az olajosat ism6erte.

ma 08:38

Egy rendesen működő, előmelegített sütőben pedig untig elég kellene legyen a húsz perc egy pogácsának.

Az az ötös fokozat gondolom egy nagyobb hőfokot jelent a gázos sütőben, nekem anno nem is volt csak négyféle fokozat. A tiéd talán már valami újabb, jobbfajta készülék lehet, de ez persze nem garancia arra, hogy jól is működik, talán hosszasabban tesztelgetni, próbálgatni kéne.

Vagy lecserélni egy villanysütőre, - mert az sokkal problémátlanabb, - azzal majdhogynem garantált a siker. Nem fog a cucc alja megégni, miközben belül még sületlen...

Ne keseredj el, a gázsütő nagyon hektikus szerkezet. Azzal kész művészet valami normális dolgot állítani elő. Nem lehetetlen, de nagyon ki kell tapasztalni.

ma 08:09

Mindenféle pogácsát tudok sütni, de krumplisat nem.

Az az egy nem sikerül.

4. lolita2112 (válaszként erre: 3. - Semleges)
ma 06:37
ugy egeszsegesebb sokkal.en mar ezer eve nem sutottem,de most kedvet kaptam hozza!
ma 01:54
én is sütőben szoktam
ma 01:33
sutoben sutotted?olajban gyorsabb,de nem egeszseges ez igaz.

Ujabb kudarcelmeny ert a konyhaban.

Krumplis pogacsat sutottem, nem jott fel, az alja kemeny lett a belseje nem sult at. Recept szerinti 20 perc helyett 1 ora 10 percig sult. (Gazsutoben) 5-os fokozaton.

Ugy gondoltam eddig, pogacsat nem lehet elrontani. Vagy csak nekem...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook