Piskóta túrótortához (beszélgetés)
Egyébként amikor piskótás sütit sütök, úgy vettem észre, leginkább a tojáson múlik, hogy mennyire sikerül a piskóta.
A legjobb a házi tojásból készített, mert előfordult már, hogy a multiban vásárolt tojásfehérjét hiába vertem fel, nem lett belőle szép kemény hab.
Nem tudom, hogy szoktad csinálni, de először keverd hozzá a fehérjéhez a cukrot, és utána kezd el felverni.
Én is csak babapiskótás túrótortát szoktam készíteni, és egy picit meglocsolom a gyümölcs levével, amiből készítem. Ha épp nincs leve a gyümölcsnek, akkor pedig pár evőkanál tejjel.
Nekünk ez a fajta nagyon bejött, igazi családi kedvenc. :)
Nekem a piskótám mindig tuti. Azt nem tudom elrontani.
6 tojás, fehérjét külön felverem, aztán teszek hozzá cukrot, megint felverem, hozzá a tojássárga. Aztán kb 15-20 deka lisz, és egy kiskanál sütőpor. Ezt kézimixerrel.
Remélem Neked is sikerül.
Holnap túrótortát szeretnék készíteni, de valamiért soha sem sikerül a legjobban a piskóta. Kinek van valamilyen tuti tippe?
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy túrótorta receptet!
- Szükségem lenne egy szigorúan zselatinmentes joghurtos, gyümölcsös túrótorta receptre
- Jól bevált túrótorta receptje van valakinek? :)
- Gyors és finom túrótorta receptet keresek. Tud valaki segíteni?
- Hogyan kell elkészíteni a világ legfinomabb túrótortáját?
- Tejszínes túrótortához milyen tortaalapot ajánlanátok? (Recepttel)