Piskóta másként. Próbált valaki piskótát készíteni úgy, hogy liszt helyett vaníliás pudingot tett bele? (tudásbázis)
Szia! Ide másolom azt a receptet, amit tortához szoktam használni, liszt csak a krémbe kell, 2 ek. Egyébként bármilyen krémmel tölthető. :)
Pudingporból készült piskóta
Hozzávalók:
6 db tojás
40 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
2 evőkanál liszt
1 cs. sütőpor
4 csomag főzhető pudingpor (bármilyen ízesítésű)
A 6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral vízgőz felett felverjük.
Levesszük, majd belekeverjük a sütőporral elkevert pudingport.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, mérsékelt tűznél sütjük tűpróbáig.
Krém:
A 2 dl tejet a 2 evőkanál liszttel elkeverjük, felfőzzük, majd a 20 dkg vajat vagy margarint 20 dkg porcukorral kikeverjük, a két krémet összekeverjük, a tésztát hosszában kettévágjuk, ezzel megtöltjük.
Nem a diéta miatt raknék bele vaníliás pudingot XD
A receptet próbálnám ki, a krémje miatt, de a piskótát így írja:
A piskótához
6 db tojás
22 dkg cukor
4 csomag vaníliás pudingpor
Én nem tudom, még nem csináltam így, de miért akarsz ilyet csinálni? Semmivel nem lesz "diétásabb" mint liszttel.
Olyat már csináltam, hogy a liszt helyett csak dió volt, és az nagyon jó volt.
Egy eszterházi torta receptben volt ilyen.
Kizárt dolog hogy csak puding legyen benne.
Ha Diósat,mákosat csinálok,akkor annyi kanál - liszt és annyi kanál + dió vagy mák.
A puding tulajdonképpen keményítő.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Bounty-t szeretnék készíteni. A recept szerint szükség van 2ek grízre, de nincs itthon. Mi lenne, ha babapiskótát raknék bele helyette?
- Vaníliasodóból lehet pudingot készíteni?
- Ismer valaki egy olyan banános torta receptet, amit nem kell sütni és úgy kezdődik, hogy 1liter tejben megfőzünk 4 vaníliás pudingot...?