Ismer valaki egy olyan banános torta receptet, amit nem kell sütni és úgy kezdődik, hogy 1liter tejben megfőzünk 4 vaníliás pudingot...? (beszélgetés)
Ez nem hasonló???
Babapiskóta torta:
Hozzávalók:
6 friss tojás sárgája és fehérje szétválasztva
25 dkg vaj
25 dkg cukor
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál rum
4-5 banán karikázva
csipetnyi só
kb. 50 dkg babapiskóta
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral es vajjal habosra mixeljük, kanalanként hozzáadjuk a kakaót, rumot. A fehérjét a csipetnyi sóval keményre verjük és hozzáadjuk a kakaós-rumos masszához. (sűrűbb de kenhető krém kell hogy legyen). A forma aljára és oldalára szorosan egymás mellé lerakjuk a piskótákat, rákenünk a krémből, banánkarikakat helyezünk rá, majd ismét krémet és babapiskótát teszünk rá. A forma nagyságától függően 2-3 réteget rakhatunk le. A babapiskótával fejezzük be, fedjük le ezüstpapírral és tegyük 24 órára hűtőbe.
Tálalás előtt kifordítjuk a formából és díszítjük. Ízlés szerint ízesíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel, reszelt csokival.
A diót és a kókuszt közé lehet rétegezni
Én ezt a fajtát ismerem,de nagyon finom!
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
20 dkg cukor
8 dkg sütőmargarin vagy vaj
2 dl tej
20 dkg liszt
20 dkg darált dió
1 sütőpor
1 kávéskanál fahéj
a tepsi kikenéséhez zsiradék
A tetejére:
néhány evőkanál baracklekvár
5-6 nagyobb banán
20 dkg vegyes (ét-tej) csokoládé (lehet maradék Mikulás vagy nyuszi is)
5 dkg vaj
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, majd zsiradékkal habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel kevert sütőport, darált diót, tejet, fahéjat és a habbá vert tojásfehérjét. Közepes tepsiben sütjük. Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk. A lapokat megkenjük baracklekvárral, a tésztára hosszában elvágott banánokat fektetünk. A gőz felett megolvasztott csokoládét vajjal összekeverjük, bevonjuk vele a tortát. Hűvös helyre tesszük, hogy a csoki megdermedjen. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Megjegyzés:
A csokoládé ne tortabevonó legyen, mert befolyik a banánok közé, ott vastagabb lesz és akkor nehezebb szeletelni.
Babapiskóta gyümölcsökkel és pudinggal
:
1 csomag babapiskóta
1 barackkonzerv
1 eperkonzerv
1 ananászkonzerv
2-3 db banán
2 csomag pudingpor (puncs vagy eper)
1 liter tej a pudinghoz
Elkészítés:
Elkészítem a pudingot (én általában főzőpudingot használok). A babapiskótát 1 cm vatagságra vágom. Beleteszem egy edénybe a babapiskótát, a gyümölcsöket (én általában ezekkel a gyümölcsökkel készítem el, de persze kinek mi a kedvenc gyümölcse), majd a végén ráöntöm a piskótára és gyümölcsökre. Lehűtve tálalom.
Megjegyzés:
Mindenkinek ajánlom, aki vágyik egy gyorsan elkészíthető finomságra.
Már kipróbáltam más ízesítésű pudinggal is, de nekünk ez a két íz vegyesen vált be.
További ajánlott fórumok:
- Minden jöhet ami "sz"-szel kezdődik
- Vége a nyárnak, irány a munka, kezdődik az iskola
- Írjatok bármilyen mondatot ami H-val kezdődik!!
- Szólánc- Írjunk zöldségeket +gyümölcsöket! Az előző szó utolsó 2 betűjének valamelyikével kezdődik a következő.
- Összetett szavak, az első betűvel kezdődik a második is -Pl:TornaTanár, becsületbíró stb.
- Összetett szavakat kell írni, amelyben mindkét szó értelmes és azonos betűvel kezdődik