Piros arany és gulyáskrém házilag (beszélgetés)
A Piros Arany is pritaminpaprikából készül.
Én télire mindíg szoktam eltenni, paprika lekvárnak hívom. Olyan paprikából a legfinomabb, amely túlvan érve szinte megvan ráncosodva. /pritaminpaprikára gondolok/
Kiszedem a paprika magját, az eldobom, a paprikát húsdarálón ledarálom. 4 kg paprikához 2 dl. olajat teszek, kicsit megsózom, és felteszem főni,befedni nem kell, hogy a benne lévő víz elpárologjon, Amikor már elég sűrű 3-4 gerezd fokhagymát pépesen beledobok, 3-4 db babérlevelet, l kávéskanál borsot 2-3 kanál mustárt és még főzöm vagy l0 percig. Utána kidobom belőle a babérlevelet. Az üvegeket tepsibe vizbe rakom és felmelegítem, amikor forr, eloltom alatta a gázt és a paprikalekvárt belerakom. Mindegyik üveg tetejér egy csipet szalicilt teszek, lezárom és száraz dunsztba teszem az üvegeket. Alaposan betakarom, reggelre kihűl és már lehet a polcra tenni.
Nekem van egy klassz receptem, még a keresztanyámtól kaptam. Akkoriban szalicillel tartósítottak, viszont annyival módosítottam, hogy csak olajat rakok a tetejére és száraz dunsztba teszem.
Beírom a naplómba ott megnézheti akit érdekel.:-)
Sziasztok! Engem is érdekelne! Németországban lakom és itt nem lehet kapni. Pedig gyakran használnám!!!!
ha Magyarországra megyek mindig hozok, de hamar elfogy.
Sziasztok!
Hogyan tudnánk otthon magunknak elkészíteni a piros aranyat és a gulyáskrémet?
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Csoki házilag
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Hogy hívják a régi piros tv-formájú aranyszínű rajzolótáblát?
- Hol lehet színes alufóliát venni (pl. arany, kék, zöld, piros...)