Csoki házilag (beszélgetés)
Én megcsináltam akaramellát. Kiváncsi voltam, hogy lehet-e úgy megcsinálni, hogy becsomagolom, és ajándék mellé pár darabot osztogatok belőle a családnak. Mégsem bolti.
Isteni finom lett, köszönöm a receptet!
Csokimáz receptek..
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 enyhén púpozott evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz (csak akkor, ha szükséges lenne az összeolvasztásnál)
Hozzávalók:
6 evőkanál cukor, 3 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A hozzávalókat folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd levesszük a tűzről, de nem hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor még langyos, belekeverünk 3 evőkanál olajat + pár csepp ecetet.
Ha ezzel a csokimázzal borítasz be sütit, a szeletelésnél használj forró vízbe mártott kést, úgy nem fog töredezni. Ebből is látszik, hogy jól megszilárdul, nem fog csorogni, folyni. Igazi csokimáz!
. / Csokimáz
Hozzávalók:
3 evőkanál szitált kakaópor
5 evőkanál cukor
5 evőkanál víz
10 dkg vaj
Elkészítés.
A cukrot elkeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk a vizet, s lassú tűzön besűrítjük.
Levesszük, és simává elegyítjük a vajjal.
Rögtön a tésztára öntjük, széles pengéjű késsel gyorsan elegyengetjük, majd hagyjuk megdermedni.
3./ Csokimáz
Hozzávalók:
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál meleg víz
3 evőkanál étolaj
- olvadásig felmelegítjük, és amikor elegyednek az összetevők, ráöntjük a tésztára, és gyorsan elterítjük a felületen.Szép fényes lesz.
4./ Csokimáz
Hozzávalók:
12 dkg cukor
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál víz
1-2 dkg margarin / vaj
Elkészítés:
A cukrot, a kakaót, és a vizet összekeverjük, kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, majd azonnal belekeverjük a margarint.
(Amennyiben több zsiradékot teszünk hozzá, lágyabb, krémszerű bevonót kapunk, és nem fog teljesen megszilárdulni.)
A folyékony masszát a tésztára terítjük, és hűvös helyen hagyjuk megkötni.
5./ Csokimáz pudingporral
Hozzávalók:
1 csomag főzős csokoládé ízű pudingpor
2,5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál kakaópor
kevés rum aroma - elhagyható
Elkészítés:
A pudingport cukor nélkül megfőzzük a tejjel, kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
A margarint a porcukorral, az aromával és a kakaóporral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal jól kikeverjük.
Szép fényes lesz a felülete, és jól kenhető a tésztára.
6./ Csokimáz pudingporral
Hozzávalók:
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál pudingpor (csokis, vagy akár vaníliás is lehet)
1 evőkanál tej
- felolvasztjuk kis lángon, hogy elegyedjenek az adalékok, majd a tésztára simítjuk.
mitüssek oldalon sok jó recept. A cukrász mester receptjei..
Pl ország tortája, Fehércsokoládés mousse mákkal és málna öntettel, Epres malakoff torta recept.
nahhh valami új:D
épp nigella habcsók tortáját keresem:D
Francia csokikrém
Tehát fogsz 20 dkg étcsokit, apróra töröd, és gőzön kevetgetve megolvasztod. Vigyázz, a gőz ne legyen erős, és a tál alja meg ne érjen bele a vízbe. Ezután vedd le a gőzről, és hagyd, hogy langyosra hűljön. Amíg ez megtörténik, robotgéppel verj habot 4 tojásfehérjéből. Végül keverd bele a 4 tojássárgát szintén géppel a langyos csokiba, aztán fakanállal forgasd bele a tojáshabot. Figyelj rá, hogy széles és óvatos mozdulatokkal dolgozzál, mert akkor nem töröd össze a habot.
A kész krémet kanalazd üvegpoharakba, és tedd be néhány órára a hűtőbe, hogy megdermedjen és besűrűljön.
Gőz fölött puhította a tesóm lánya is. Azt hiszem az edény nem ért bele a vízbe, fölötte volt ahogy néhány helyen olvasható.
Én csináltam egyszer olivabogyós üvegekben (hosszú vékony)különböző színű fürdősókkal feltöltött ajándékot. Nagyon tetszett mindenkinek. Persze még irtam is rá és diszítettem az üveget matricafestékkel. Tök szép volt...
A csoki is jó ötlet ám. Mindenki szereti :))
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Csokis perecre szeretnék házilag csokimázat csinálni, de cukor nélkül. Hogy csináljam?
- Hogy lehetne házilag csokiszöget készíteni?