Hogy lehetne házilag csokiszöget készíteni? (tudásbázis)
OOOOHHHHH nekem is jár a fejem!! Sütőpapír tényleg jó!! Apró tölcsérformát készíteni. De jóó!!
Valahogy úgy fogom csinálni, hogy csinálok apró tölcsérformát. Akkor elkészítem a szög hegyes részét. Utána a feje könnyen megy, mert csinálok kis fejecskét,amíg puha, beleállítom a szeg vastagabbik részét. Szerintem összeáll.
No???
A doboz oersze a tömör hátlapjával felfelé fordítva, egy kis tálcán áll, a benne levő tölcsérkékkel. Hűtőbe is lehet tenni így, és nem dőlnek össze.
Jár a fejem!
Mindenképpen formába kell önteni..
Na várj csak, sütőpapírból lehet sodorni kis tölcséreket.
Ezeket bele lehet állítani a műanyag tojásos doboz lapos felébe fúrt lyukakba. És éppen scak megálljon benne a tölcsér, csak 2 mm-rel lehet hosszabb!
Úgy kell beleönteni a maszát, hogy a dobozon kicsit elterüljön még a csoki, így lesz feje is a szögnek.
Ha megdermedtek, óvatosan kiszedni őket, és a papírt lefejteni róla.
Feldobná a sütit. Minden érdekes dolgot szeretek kipróbálni. Csokikalanat is készítek, kávét ezzel kevertük, amikor jöttek ismerősök, nagyon tetszett az is nekik.
Ez a csokiszeg is ilyen érdekesség lenne. :D
Én vastagabb szívószálba szívnám fel az olvasztott csokimasszát,és hagynám kihűlni. Sőt, hűtőben dermedni.
Utána fel lehet darabolni, és ha a szög feje is kell, azt már rá lehet pöttyinteni.
(Tényleg, mihez kell? )
További ajánlott fórumok:
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?
- Hogyan kell tortillát készíteni házilag?
- Háziasszonyok segítsetek! Az ételekhez használt porokat, szószokat hogy lehet házilag készíteni?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Hogyan és miből lehetne Activia Pocak bábot készíteni házilag?