Pirított mogyorótorta recept
A Pirított mogyorótorta hozzávalói:
35 dkg földi mogyoró,+ a diszitéshez kb 20 szem,35 dkg porcukor,9-10 tojásfehérje.
Krémhez: 3 egész tojás és 4 tojássárgája, 8 ek kristálycukor 2 ek keserű kakaópor, 18 dkg margarin
A Pirított mogyorótorta elkészítési módja:
A hámozott mogyorót megpiritjuk, hogy világos barna legyen. Ha kissé kihültek,két tenyér között görgetve lemorzsoljuk a belső héjától, majd megdaráljuk. A tojás fehérjét kemény habbá verjük a mogyorót, és a porcukrot óvatosan,villával belekeverjük.A tésztát három részre osztjuk,és a margarinna kikent, liszttel meghintett kerek sütőformába öntve egyesével megsütjük.Mintegy 20 perc alatt sűl meg. A krémhez teflonedényben összekeverjük a 3 tojást, a 4 tojássárgáját, a kristálycukrot és a kakaóport. Kis lángon keverjük, amig besűrűsödik. Ha kihült, robotgéppel belekeverjük a margarint. A torta-lapokat megkenjük a krémmel. A kész tortát egész mogyorószemekkel diszitjük, pár órát hütöbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csutika100, 2008. dec. 29. 06:02
A pirított mogyorótorta elkészítési módja és hozzávalói.