Pici babám sokat bukik szopi után, legtöbbször akkor, amikor leteszem hasra (csak hason tud aludni) mit csináljak? (tudásbázis kérdés)
Nagyon bír enni a kistökim ezért sajnos írtani kell tápszert mert már cicivel nem lehet bírni...van hogy bever 160-at utána másfél óra mulva üvölt hogy éhes és lenyom még 95-t, ha ezt leosztjuk a napra az 1,5-2 liter tej...
Szóval majd írok neked, hogy a tápszertől mit csinált, vagy mit nem...
Már bepróbálkoztam almával egyenlőre még nem tudott mit kezdeni vele :)
Nálunk is ez a gond. A tanács amit az orvosok mondtak, és bevált:
- a tej elejét le kell fejni, így a sűrűbb tej nehezebben jön vissza
- evés után harminc percig kell függőlegesben!!! tartani
Jézusom :OOO 2659???
Mi Humana baby fit 1 et eszünk meg Milupa Ar-t ,egyik sincs 1200 ft és 900 gramm!
Bár nem HA.Ennyit tesz :O
Én is próbáltam már mindent, de eddig semmi nem segített. Jön orrán száján, mindegy mennyit eszik mennyi ideig büfizik, mindegy milyen szögben van:(
nekem pl annyi tejem van hogy mást is etetek vele:)
De ha csak a táp segít akkor azt adom. Most eszik 160 at ha abból 140 lesz és a többi táp, nem történik semmi.
Unokatesóm védőnő és őt faggattam ki mert mi is ezzel a problémával küzdünk amióta megszületett. S nekünk ráadásul a hízási tendenciánk is két hete folyamatosan csökken és az elmult egy hétben pedig nulla. Nekem eddig mindig lefejt tejet kapott két hete szokott rá a teljes cicire és azóta van az hogy még többet bukik és nem hízik. Azt tanácsolta hogy álljunk vissza a cumisüvegre mert a szopizás megterhelőbb a babáknak és alapjáraton minden baba refluxos de ezt kinövik, ki előbb ki később s szopizáskor jobban megterhelődik a zároizom is és levegőt is többet nyel. És javasolta az AR-es (anti-reflux) tápot is hogy azt minden kaja után adjunk neki és az megköti az anyatejet ezáltal kevesebbet bukik. Én mindkettőt kipróbálom meglátjuk, de a tápot akkor is kiváltom ha újra elkezd hízni, mert félek hogy kárt tesz benne a gyomorsav. Amúgy a receptes ára a Beba Ha-AR tápnak 2659 ft és 750gr, de ha csak kiegészítésnek kell, mint nekünk akkor nagyon sokáig elég.
Remélem segítettem.
sokszor egy böfivel is vissza jöhet. Tudom milyen kellemetlen :S Nekem volt hogy átöltözés, felmosás volt utána, vagy éppen ágyhúzás, hiába volt a feje alatt pelenka.
Egyenlőre nem tudsz mit csinálni.
Ha szépen gyarapszik, akkor nincs vele teendő.
Ilyenkor még fejletlen a gyomorszáj, a felesleg könnyen vissza jön.
Az én fiam is nagyon sokat bukott, és hason alvó volt. 6 hónapos korára teljesen megszünt.
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- SOS! 8 hónapos kisfiam rosszul van, bedugult az orra, nem kap levegőt, nem tud aludni, hiába szívom le neki. Most mit csináljak vele?
- Este nem tudok elaludni éjfél elött! Mit csináljak?
- 22 Hónapos kisfiam nem akar éjszaka aludni!Nappal sem alszik többet 1 óránál, mit csináljak vele?
- Mit csináljak, már aludni sem akarok...