Photoshoppal szeretnék kivágni egy arcképet egy meglévő képből és áthelyezni másik háttérre. Tudtok segíteni? (tudásbázis)
Van egy olyan progi hogy gimp2, és a goolge-ba hozzá magyar nyelvű utasítás, pont ilyenre való egyik képről kivágni, másik hátérre rátenni, nem macerás. Ha esetleg nem találod szólj és akkor átlinkelem!
Puszi :)))
Jó rétegen voltál?mert csak akkor nem működik megfelelően, ha nem jó funkcióban vagy...
Azt kissé furcsállom, hogy nem tudsz üres dokumentumot nyitni...
Nagyon szépen köszönöm!
Közben én a "mágneses lasszóval" próbálkoztam és fogjuk rá sikerült. Csak az a baj, hogy át is tettem külön rétegre ami kellene nekem de onnan nem tudom átmásolni másik dokumentumba.
Eleve nem nyit meg 2 vágólapot valamiért...
A varázspálcával pedig így kell:
van ott egy kis mező, amiben számokat látsz, hogy 20% vagy 60% vagy több. ezzel a pálca érzékenységéd állítod. ha ezt jól eltalálod, sikerülni fog, mert csak az azonos színű területeket jelöli ki.
itt egy videó, hogy hogy működik:
(igazából csak az eleje érdekes a videónak)
A LÉNYEG: az első kattintásra ki fog jelölni valamennyit az azonos színű részből. ez még nem lesz tökéletes. ekkor kinézel még olyan területet, amit ehhez hozzá szeretnél adni, nyomva tartod a shift gombot, és megint belekattintasz. így egyre növekszik a terület.
Ha egyszínű a háttér, érdemes azt megpróbálni kiválasztani, és ha az egész megvan, nyomsz egy Del gombot, és egyszerűen eltünteti a kijelölt részt.
Ha nagyon tiritarka a háttér, és az arc egyszínűbb, próbálkozhatsz az arc kijelölésével is.
Kicsit ki kell tapasztalni, de nagyon szép pontos körvonalat tud csinálni.
akkor mondom mit tegyél!kicsit bonyolultabb lesz! de precíz!
Szintén maradj a nagyobb kivágó eszköznél,és nagyvonalkban jelöld ki a kívánt területet! ezután,az eszköztárdnál, ott, ahol a két színes négyzeted van, alatta, látsz két darab téglalapot, a közepükön egy körrel. kattints a jobb oldlaira.Ne ijjedj meg, ha a kijelölt terület, színessé válik, és áttetsző! ez a lényeg!
Utánna menj az ecstere, és az intenzitást tedd 100%-ra. az ecsettel ami az arcon kívül van, nagyon precízen el tudod tünteni az elszíneződést, ami a kijelölésed... azt a részt tüntesd el, amire ninsc szükséged... ha bele mentél, ne aggódj, a billentyűzeten nyomj egy x-gombot, és visszafested, majd, szintén nyomj egy x-et, és akkor eltüneted. nagyon precízen lehet vele dolgozni, az ecset fejét is változtathatod... ha az arc pontosan körbe lett vágva, és csak az a terület színes, amire szükséged van, akkor az eszköztárban a színes négyzetek alatt lévő két téglalap közül, kattints arra, ami épp nem aktív, vagyis a bal oldalira. és lám, meg van a kijelölésed! innentől a többi lépés ugyanaz!
aprólékos munka, de megéri!
sok sikert!
Ez így megy köszönöm!
Eddig eljutottam meg van a 2 kép csak az a baj, hogy nem simán kijelölni szeretném, hanem az arca mentén szépen körbevágni. Tehát nem kocka vagy kör kivágás hanem csak az arca szép precízen...
nyisd meg a képet, oldalt az eszköztárban felül lesz egy szaggatott négyzet, vagy kör, a lényeg, hogy ott ezekre a kivágásos eszközökre kattints rá. Menj a kéPre, és az egérrel jelöld ki a képnek azt a részét, amelyikre szükséged van...
A file menüben, ott van, hogy új dokumnetum,vagy új lap megnyitása... menj, rá, és ott meg van adva, milyen mérető lapokat kérhetsz... gördíts a legaljára a listát, és legalul lesz az a kép méret, ami azonos azzal a képméretel, amelyik fotóval dolgozol. okézd le... Két lap van megnyitva így a programBAN... az üres, és a fotó, ami ki van jelölve, a körbevágással... A fotód legyen most aktív. A második menüpont felül, kattints, rá, és legördül.. menj, a másolásra...
utánna, tedd aktívvá, a sima lapot... menj vissza a ugyanoda, ahol a másolást jelölted ki, csak most menj rá a beillesztés menüpontra. és már betette neked a képet. ha az új képre mész, jobb klikket nyomj, ott egy kis menüsor jelenik meg, amivel pontosan méretre tudod igazítani a képedet... remélem értehtő volt, bocs, csak én az angol nyelvűt használom, és a magyar nyelvűbe nem tudom pontosan a menük nevét...
Sok sikert!
Egyébként nagyon bonyolult? Csak hogy megéri-e vele szenvedni vagy nagyon macerás.
Még soha nem használtam ezt a programot amúgy. Az egyszerűbbekkel eddig meg tudtam oldani mindent...
Szóval megnyitottam a képet.
Most simán a varázspálcával körbepöttyözöm ugye?
Azaz!!! Csak nem találom. :(
Ha egyáltalán jó úton idultam el...
Nagyon aranyos vagy! Köszi előre is! :)
Kicsit még próbálkozok hátha sikerülne megtanulni. :)
nem-nem :)
Tudod, szépen körbe vágni szeretném, hogy ne a régi háttér legyen.
Addig jutottam amúgy hogy pontozással kéne körbemenni rajta de kiszínezte feketére a belsejét és ott megakadtam....
cs2 azt hiszem és magyar
csak találomra letöltöttem egyet tegnap
próbálkoztam mindennel de nem ment úgyhogy kb. semeddig nem jutottam. :(
Szóval adott egy kép a kisfiamról de az arcképét körbe szeretném vágni és áthelyezni egy másik képre de sajnos nem megy. :(
Egész este próbálkoztam de elég bonyolultnak néz ki. :(
További ajánlott fórumok:
- Keresek valakit, aki profi Photoshopban. Fizetnék is egy jelképes összeget!
- Egy kreatív börze Photoshoposoknak
- Aki ért a Photoshop-hoz légyszi jöjjön, segitség kellene!
- A Photoshop program hogyan szerezhető be az interneten?
- Mire képes a photoshop? Avagy Pataky Bea új képei
- Számítógépes grafika, rajzolás a számítógépen (gimp, photoshop, stb.)