Számítógépes grafika, rajzolás a számítógépen (gimp, photoshop, stb.) (beszélgetős fórum)
Találtam egy hasznos videót a youtube-on először azt hittem. hogy semmire nem jó de tényleg hasznos ezzel a módszerrel nem szöszösödik annyira a kép
Én Corel Paint shop pro photo x2 ultimate-t használok, és a legjobban a glass meg a glow tetszik. Lány vagyok, tavaly kezdtem :) Akkor még csak paint-et és i-photo plus-t használtam XD, na meg photofiltre-t.
Igaz hogy csak a hobby-m, de nagyon beleszerettem, apukám (aki programozó és ő is ért a grafikához), azt mondta, hogy majd fogunk csinálni valamit együtt, mondjuk egy programot és én leszek a grafikus.
Persze nem tudok olyan nagyon jókat csinálni, mert nincsenek jó brush-aim.
Legtöbbször a forumjaimhoz szoktam logókat, képeket, háttereket csinálni.
Sziasztok,
Korsós András vagyok, grafikus.
Olvastam a fórumot és örömmel látom, hogy a lányokat is érdekli a grafika.
Jelenleg nagyon sok olyan oldal van, ahol segédletek, úgynevezett tutorialok vannak. Onnan lépésről lépésre el lehet lesni a műveleteket.
Utána nem marad más, mint gyakorolni-gyakorolni.
Hellsinki üzenetére válaszolva. a photoshop az adobe cég terméke. ebből egy fajta van, ám az idő múlásával a frissebb bővítettebb verziókat kiadják. jelenleg a cs4 a legfrissebb, kb 1 hónapja jött ki. le lehet ezeket tölteni próbaverzión, amik kb 30 napig jók, utána meg kell őket vásárolni.
Sziasztok
ezek szerint te akkor nem vagy profi, ismered a Gimpet és rosszabnak tartod a Photoshopnál.... :-(
Mégis mi az funkció, amit nem tudsz megcsinálni Gimppel?
Az utolsó mondatodhoz meg csak annyit fűznék, hozzá, hogy nyilván te is tudod, hogy illegális a fizetős szoftvert "ingyen megszerezni"....
Később elég drágává válhat az ilymódon "megszerzett" szoftver. :-(
hát, azért nem csak a profik tudják kihasználni, én is nagyon sok mindent csak photoshopon csinálok. össze lehet hasonlítani egy sima "ingyenes képszerkesztő"által csinált képet, és egy photoshopos képet.
amúgy a photoshopot az emberek 90%-a ingyen szerzi meg, nem fizetősen de mind1:)
én gimppel szoktam rajzolni... csak mostanában kezdtem el, de már egész jó rajzokat tudok vele csinálni... bár biztos vok benne, h még rengeteg olyan dolog van amit nem tudok... :)
(ez egy ingyenes program a pfotoshoppal szemben... "amennyivel a photoshop tud többet, azt már tényleg csak a profik tudják kihasználni...! az apám szerint :) )
egyébként papíron is szoktam rajzolni, pláne mivel majd rajzból akarok érettségizni, de a távoli terveim úgy szolnak, h lekberendező leszek, és ehhez nem árt tudni használni a gépen fellelhető rajzprogikat sem... bár ha jól tudom a lakberendezők autocad-et használnak... nah mindegy :)
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Ki milyen játékkal játszik a számítógépen?
- Létezik olyan program, vagy hogyan lehet megnézni a számítógépben az aznapi msn beszélgetéseket?
- Miért nem törlődött teljesen a számítógépemről a Microsoft Security Essentials?
- Mi a véleményed arról, ha egy ovis gyerek számítógépezik?