Hogyan kell átállni ügyfélkapu pluszra számítógépen, ha nem szeretnék mobilapplikációt használni hozzá? (beszélgetés)
Nem ér rá, mert 2025január 16-tal megszünik a normál Ügyfélkapu. Előre kell megoldani mert azután komplikáltabb lesz
Ugyanakkor azzal hogy megadta a bankszámláját/miért?/ még nem tudtak leemelni róla pénzt. Tényleg lehetett ott valami más hiba is amit elkövetett
Kértem új jelszót, eljutottam újra zöld pipáig, törlőkódig.
Gondoltam merészet, kipróbálom, bejelentkezek!
Felhasználónév oké.
Azonosító: hopszi, nyitom az autentikációt. Hát ott nincs más, mint 1. vonyalkód olvasó, 2. Kódnév, az ön kulcsa, Hozzáadás.
Most már azt sem tudom, hogy nem sikerült :DD
Asztalin próbáltam, okostelefon autentikációval.
Most egyikbe sem tudok belépni, vagyis kezdeményezni sem újra a folyamatot.
Én sem próbálkoztam vele tovább a csúfos eredmény után. Már annyira lehiggadtam, hogy a hivatal sem érdekel.
Amit használnék, az Egészségablak app, továbbra is jó, ez a lényeg.
Mondjuk ez is fura, többszöri jelszó változtatás az appot nem zavarja...
Ó, addig még sok víz lefolyik a Dunán!
Már az ügyfélkapu + regisztrációt is módosítják, úgy tűnik könnyebb lesz, érdemes még várni vele.
A kötelező szűréseket is elvetették, ami most lépett volna életbe.
Nem sok tapasztalat lesz a DÁP-ról sem, mert még jövőre jönnek ki az új funkciók és vele az esetleges betegségei, egyáltalán nem biztos az, hogy meglépik az ügyfélkapu+ megszüntetését egy év múlva. Arról nem beszélve, hogy 2025 év végén már kezdődik a választási őrület, nem hiányzik még több háborgó, elégedetlen állampolgár.
Ha sikeres volt, irtad a zöld pipát, akkor a régibe már nem lehet belépni
Az ujba a régi felhasználónév és valamelyik autentikátor /igazoló program generált számsor kell
Pár nap alatt jópárszor nem ikerült, de rájöttem ha törlöm a cukikat és az ideiglenes fájlokat, ha verifyr akkor azt a telepitést és a maradványát is kiirtom
Akkor lehet előröl kezdeni a régi Üf-fel
Apropo, asztali gép/laptopon vagy okostelón izzadsz?
Az Egészségablak app telefonon működik, de az PIN kódos.
Érdekes, hogy nem zavarja a kétszeri jelszó változtatás.
Megpróbáltam újra.
Jelen pillanatban nem tudok belépni se régibe, se újba, új jelszóval sem. Lehet, bedöglött?
Hát igen, mint a reklámban, hogy "Vanda (sztem nem Vanda, de most nem jut eszembe a neve az AI hölgynek), meg tudnád mondani a PIN kódomat?"
Batszki azt MEG KELL JEGYEZNI, és NE mondják meg bárkinek telón!!!
Nekem félig sikerült csak, de azt jelezte vissza, hogy eszközpárosítás történt.
Amitől viszont tényleg tartok, es hiaba vegzálnak, akkor sem, ez a bankkártya digitalizálàs. Felhő alapú pénztárca...azt sem tudom, hol a pénzem, jobban szeretem a kezemben tartani. Ha elvesztem, gombnyomással letiltom. Egyébként sem járok telefonnal vásárolni, mindenféle bolt apptól hülyét kapok, mikor balfackodnak vele a pénztárnál.
Érdekesnek találom, hogy ne nyomkodd a telefonod, de lassan minden élethez való segítség odakerül.
Nem ismerem a részleteket, csak amit olvasni lehet róla, de ott azt írják, mindent egy telóval QR kóddal tudsz majd intézni.
A kétfaktoros (plusz megjegyzős) ellenőrzésnek pont az a lényege, hogy egyszerre kell legyen nálad egy gép, plusz egy (másik) telefon, plusz ami a fejedben van, ez növeli a biztonságot. Nálam ezért nincs a telón online bankoás sem telepítve, mert jó IT-sok vissza tudják fejteni a korábbi belépéseket.
Azt tervezem, hogy gépen lépek be, a kód pedig telefonon jönne. Naiv vagyok?
Elvileg nem tudnak így belépni a bankunkba sem, ha szervizben van a gép. Azt tanácsolják, hogy ne mentsük el a belepési adatokat itt, inkább mindig irjuk be. Ez véd a felejtés ellen is.
Nem a Nagytestvértől félek, ő úgyis mindent lát.
De nagyon könnyű lesz visszaélni csalóknak, tolvajoknak, ha elveszted vagy ellopják a telefonodat. Banki ügyintézéshez, autó, később ingatlan adásvételhez is használható lesz a hírek szerint.
Hát, inkább ilyesmit személyesen, okmányokkal, lepaoírozva szeretnék a jövőben is intézni.
További ajánlott fórumok:
- Segítenétek számítógéppel kapcsolatos gondban?
- A számitógépen nincs internetkapcsolat, viszont a laptopon van.Létezik ilyen?
- Létezik olyan program, vagy hogyan lehet megnézni a számítógépben az aznapi msn beszélgetéseket?
- Miért nem törlődött teljesen a számítógépemről a Microsoft Security Essentials?
- Mi a véleményed arról, ha egy ovis gyerek számítógépezik?
- Milyen hatással van a tévé és a számítógép gyermekekinkre?