Pezsgős csirke borsos meggymártásban recept
45 perc
A Pezsgős csirke borsos meggymártásban hozzávalói:
2 csirkemell filé
2 cl pálinka
1 ek vaj
1 hagyma
2,5 dl pezsgő
1 tk kakukkfű
só, frissen őrölt bors
1 tk liszt
2 dl tejszín
10 dkg magozott meggy (befőtt ilyenkor)
1 tk zöld bors
1 tk méz (befőttnél kihagyjuk)
pár csepp citromlé
A Pezsgős csirke borsos meggymártásban elkészítési módja:
A csirkemellet előző este forgassuk a pálinkába és hagyjuk pácolódni a hűtőben. Az apróra vágott hagymát pároljuk meg a vajban, pirítsuk át rajta a csirkemellet. Öntsük fel a pezsgővel, fűszerezzük, majd lefedve pároljuk 15 percig. A lisztet a tejszínnel elkeverve öntsük hozzá, adjuk hozzá a meggyet, zöldborsot és a mézet, végül egy pici citromlevet. Rizzsel tálaljuk.
Nyáron mentalevelekkel tálaljuk, hogy hűtsön.
Szilveszterre is jó kis recept.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 26. 11:59
A pezsgős csirke borsos meggymártásban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.