Pelenkát egészségpénztárra hogy lehet venni? (tudásbázis)
Te biztos a Patika nevű egészségpénztár tagja vagy, azt hívhatják patika kártyának.
hát arról utalják rá a bankszámládra a kp számlára vett dolgokat.
amit az egészségkártyával közvetlen fizetsz, az ugye egyből leemelődik onnan.
és az adóvisszatérítés az, amit úgy tudom nem a bankszámládra utalnak, hanem az egészségkártyád egyenlegét növelik meg vele.
használom az egészségkártyát 3-4 éve, eddig úgy volt, hogy pl. a magánorvos számláit, meg mikor a patikában nem működött a kártyaleolvasó olyankor számlát kértem, beküldtem, és a bankkártyámra utalták. az már majdnem kp :)
gondolom a babacuccokkal is így lesz ,nem?
Hát lehet, hogy van olyan lehetőség is. Nem tudom.
Amúgy mi az a patika kártya?
Az egészségpénztáras kártyára gondoltál?
Vagy kifejezetten ilyen, hogy patika kártya?
Bankkártyára gondoltál nem?
Legalábbis mi oda kapjuk.
igen, mi is így csináljuk, csak sajnos sokkal drágább a gyógyszertárban:(:(
Mi is pempörszt használunk.
Akkor biztos jól érzi magát odabent:):)
Hát azért remélem mostmár hamar kibújik:) És találkozhattok:)
Akkor még egyelőre csak könnyű szülést kívánok:):)
Ja és sok tejet majd:)
No látod, miket meg lehet itt tudni :)
a pelus elég jelentős tétel a babaköltségvetésben, azért gondolom hog ymindenképp így kéne.
Igen, persze működik:)
Sok szerencsét!
És gratula a babóhoz:)
Azt már kiderítettem, hogy nem kell a szolgáltatónak szerződöttnek lennie, vagyis elvileg a terméken múlik hogy elszámolható-e. a tag nevére kell számlát kérni.
de pl. a gyógyhatású készítményeknél van egy ogyi lista, ami azon van azt lehet venni, ami nincs azt nem. gondoltam a csecsemőápolási cikkekről is lesz egy ilyen lista, de nem találok ilyet.
MIndegy, hgoy milyen pelenka. Nem kell keresni semmit a csomagoláson:)
Csak kérj róla számlát és ennyi:)
vagy ha van kártyája a párodnak, akkor ahol azt elfogadják, tudtok ott is vele vásárolni.
Szia!
Ez a pelenka dolog eszembe se jutott, mi a gyerkőcnek pár oltást meg tudtunk venni a férjem egészségpénztárára, bár ennél több infom sajna nincs, pedig ez a pelenka dolog is jó lenne...
Sziasztok!
Van valakinek egészségpénztára? azt nyomozom éppen, hogy pelust hogy lehet ep-ra venni.
addig jutottam, hogy "egészségügyi hatóság által engedélyezett csecsemőápolási termékek" simán vásárolhatóak, számlát kell kérni róla, beküldeni, és visszafizetik. eddig oké is, de milyen hatóság és milyen engedély, mit kell keresnem a csomagoláson? listát sehol se találok.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet olyan pelenkát venni, amiben strandolhat a kicsi?
- Szülés egészségpénztárral - Van olyan orvos, akinél lehet egészségpénztáras kártyával fizetni?
- Hol lehet mosható pelenkát vásárolni egészségpénztárra?
- Axás egészségpénztári kártyával lehet spirált venni?
- Barátcserje kapszulát lehet egészségpénztár kártyára venni?
- Melyik kecskeméti gyógyszertárben lehet gyerek pelenkát venni?