Patríciusz szelet recept
75 perc
A Patríciusz szelet hozzávalói:
A krémhez:
3 dl tej
4 ek cukor
1 csomag kókuszos pudingpor
1 ek zselatin
1/2 dl víz
2,5 dl habtejszín
2 ek kókuszreszelék
3 ek meggylekvár
A piskótához:
4 db tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaópor
1 csomag csokoládés pudingpor
1/2 csomag sütőpor
1/2 dl étolaj
A sütemény tetejére:
2 ek kókuszreszelék
A Patríciusz szelet elkészítési módja:
A krémhez a tejet, a cukrot és a pudingport csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. Ezután kihűtjük. A zselatint langyos vízben megáztatjuk, a tejszínt pedig keményre verjük. A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük, amíg a kakaós lap elkészül. A piskótához a tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük. Majd hozzáadjuk az étolajat, és fokozatosan hozzákeverjük a száraz anyagok keverékét. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A piskótát teljesen kihűtjük, majd 3 lappá vágjuk. Az egyik lapot megkenjük meggylekvárral, majd rátesszük a krém harmadát. Rátesszük a második lapot, melyet szintén megkenünk lekvárral és krémmel, majd befedjük a harmadik lappal, amire szintén lekvár és krém kerül. Végül megszórjuk kókuszreszelékkel, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Szeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Virginia1991, 2022. dec. 15. 09:33
A patríciusz szelet elkészítési módja és hozzávalói.