Párom elég gyakran iszik ilyenkor kötekedik verekedik!! (beszélgetés)
Az ilyen "ember" sosem változik higgy az itt olvasottaknak, én is azok közé tartozom aki rettegésben nőtt fel. Az apám révén egy alkoholista, állandóan rettegtünk a nagymamámmal, mert ő nevelt fel, sajnos nincs már köztünk:(((
Állandó "vendégeink" voltak a rendőrök.:((
Fenyegetőzött, az utca sarkon már lehetett hallani a hangját, aztán mikor hazajött, beleevett a kajába széttört mindent, az emeletről dobálta le az edényeket stb stb....
Azt gondolom, hogy a gyerekeidet ne tedd ki ennek, meg persze magadat sem.Fel akarod nevelni őket???
Szerintem is menj anyaotthonba befogadnak hidd el jobb lesz ott neked.
Találsz magadnak 2 gyerekkel is párt miért tőrödsz ebbe bele????
Tessék lépni, erősnek lenni.
Sok mindenen átestem már 36 évesen, tapasztalatból mondom....:(
Nem olvastam végig, csak egy pár hozzászólást. Szőrnyű mennyi tehetetlen
család van, akiknek el kell tűrnie egy "iszákos" férj hülyeségeit. Állandó idegeskedés, félelem. Rengetegen nőnek fel így. Pedig legtöbben egy "egérlyukba" is beköltöznének a nyugalom érdekében de még az sincs, hogy oda menjenek4
Nem hiszem,hogy meg fog változni,de kívánom,hogy úgy legyen.Nagybátyám is mindig ígérgette.Volt,hogy 1 évig nem ivott,aztán kezdte elölről.A vége az lett,hogy verte a családot,fejszével,késsel kergette őket és hasonló "apróságok".Nem egyszer apukám ment fel (az ő tesója volt) lefogni.Persze másnap megbánta,fogadkozott megint,hogy leszokik.A vége az lett,hogy meghalt 51 évesen és egy idegroncs családot hagyott hátra.
Azt írod,hogy a párod 5 éve ilyen.Kétlem,hogy megváltozna valaha.Nem tudom,hova kéne menned,de menj!Ez valószínűleg csak rosszabb lesz!Bár ne legyen igazam,tartozzon azok közé,akiknek tényleg sikerül leszokni a piáról...csak ne legyen túl késő számodra és a gyerekeid számára.
Úgy tönkre tudnád tenni, hogy 18 évig bánni fogja.
Ha lelépsz tőle, egy biztonságos helyre, akkor gyerektartást követelhetsz, és az elég húzós lesz neki hosszú évekig fizetni.
jajj drága. annyira borzasztó dolgok vannak.
kedves Borbála, szeretnég ha a gyermekeid ilyeneket mondanának évek múlva??
Egy hasonló fórumon már írtam ezt.
Nem csak magaddal tolsz ki, de a gyerekeiddel is. Akkor is, ha őket nem bántja. Apám ivott, szinte minden nap, és ment a műsor. Anyám nem hagyta magát verni, foggal-körömmel védekezett. Óriási üvöltözés volt, én és a húgom néztük. Pénzünk sosem volt, apám mindent elivott, anyám nem mehetett dolgozni, mert apám részegen bejárt hozzá, ezért előbb-utóbb mindenhonnan kirakták. Ami étel volt, gyakran azt is mind megette előlünk. Azóta nem bírom a rántotta szagát. 3 éven keresztül hordtam az iskolába két kenyér között rántottát, mert csak kenyerünk volt, és tojásunk a 3 tyúkunktól. Nagy dolog, mondhatnátok, de 3 év alatt higgyétek el, meg lehet tőle undorodni. Egész életemben, míg el nem költöztem fáztam, mert sosem volt pénz fűtésre. De nem ez volt a legrosszabb. Minden nap rettegve vártuk haza. Az sem volt jó, ha korán jött, mert már undorodtam tőle, nem csoda mert részegen összevizelte a lakást, ahol éppen rájött, és az egyéb dolgait nem is említem. De minél később jött annál részegebb volt, és annál erőszakosabb. Anyám idegei az évek alatt tönkrementek. Zengett a ház az üvöltéstől, én pedig igyekeztem megvédeni anyámat apámtól, vagy megakadályozni, hogy anyám megölje apámat, vagy éppen azt, hogy felvágja az ereit. A húgom teljes apátiába süllyedt ilyenkor. Ez volt az én kis esti programom. Akkor voltam boldog, ha nem voltam otthon. Nem volt gyerekkorom, 16 évesen tiszta idegbeteg voltam, állandó migrénrohamok gyötörtek, szinte minden este hánytam. A gyomrom teljesen tönkrement, azóta is szenvedek vele. Azóta élek, mióta férjhez mentem, és elköltöztem. Most sincs gondtalan életem, mert van egy beteg gyerekem, meg svájci kölcsönöm, de akkor is, a gyerekkoromhoz képest kéjmámor.
Még annyit tennék hozzá, hogy apám egyszer eltörte a kezem. Mikor kijózanozott, és meglátta a begipszelt kezem, bocsánatot kért. 2 nappal később részegen megpróbálta letépni a kezemről a gipszet, mert idegesítette a látványa.
Ilyen életed lesz a gyerekeidnek. Még akkor is, ha őket nem bántja, ha nem állatiasodik el. Mit fognak érezni majd, ha már felérik ésszel, hogy az apjuk veri az anyjukat? Ha megpróbálnak megvédeni, még nagy baj is lehet belőle.
Esetleg egy másik alkoholistának,meg is érdemelnék egymást.
Én sem értem mit szeretsz benne,milyen értéke van.
Lépnek még három gyerekkel is.
A gyerekeket fel kell nevelni,ha lépsz tönkre mész,mi lesz a kicsikkel?
További ajánlott fórumok:
- Hogy fejeznéd be a mondatot? Tavaly ilyenkor még....
- Mi a teendő ilyenkor?
- Tényleg hallja a szomszéd vagy csak kötekedik?
- Szerintetek miért van az, hogy minden témánál van egy ember aki kötekedik valakivel?
- Gyakran fáj a nyakam. (elalszom vagy egy hirtelen mozdulat) MIt lehet tenni ilyenkor hogy minnél előbb elmúljön a fájdalom?
- Van egy 15 hónapos, és egy 6 éves kankutyánk.Néhány napja a 2 kankutya gyakran, és nagyon csúnyán összeveszik.Mit lehet ilyenkor tenni?