Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Gyakran fáj a nyakam. (elalszom vagy egy hirtelen mozdulat) MIt lehet tenni ilyenkor hogy minnél előbb elmúljön a fájdalom? fórum
Gyakran fáj a nyakam. (elalszom vagy egy hirtelen mozdulat) MIt lehet tenni ilyenkor hogy minnél előbb elmúljön a fájdalom? (tudásbázis)
Egyetértek, nekem is sérv okozta. Jobb , ha orvos látja és nem szabad magad leráznos,mert egy rossz mozdulat is okozhatozz sérvet ilyen fiatalon is. Sajnos nekem 4 évig kellett szenvedni, hogy észrevegyék mi a gond, mert hát fiatalon mitől is lehetne alapon nem foglalkoztak velem.
Nekem orvos javasolta a tornáztatást, miután kiderült, hogy nyaki gerincsérvem van. Ugyanakkor naponta több órán át viselnem kell a Schanz-gallért, ami pihenteti, de nem szabad 3 óránál tovább, mert meggyengíti a nyakizmokat. És a lelkemre kötötték, hogy nehogy elmenjek csontkovácshoz, mert annyira el van meszesedve, hogy elroppanhat a kezei között.
Szóval, mindenképpen ki kell kérni a szakorvos tanácsát.
Jó meleg vizet folyass rá a zuhany alatt, és ha ez nem elég, akkor fordítsd úgy a nyakad, hogy érezd a görcsöt és tartsd ki, "húzasd ki", közben akár óvatosan masszírozgathatod is. Persze csak ha tényleg izomgörcs.
Van egy jó kis aloe verás termék, a "paprikakrém", sportolók is használják, vagy más bemelegítőkrém is jó.
Nekem is folyton görcsben van a nyakam, a "jó" tartásom miatt. Szerintem figyelj erre is, meg hogy hogyan alszol.
Vizsgáltatsd ki! Sajnos már ebben a korban is előfordulhat meszesedés. A megfelelő torna azonban mindenképp hatásos lehet. Alváshoz antómiai párna. De szerintem lásson orvos...