Párizsi krémhez jó hulala? Vki próbálta már vele? (tudásbázis)
igen, nem szeretem a vajas krémeket, ezt ganache-nak is hívják, vagy canache-nek, és csak tejszín meg csoki.
ha 1:2 arányban van keverve, akkor tortabevonó, ha 1:1, akkor tölteni jó, ha még tejszínesebb, akkor is tölteléknek jó.
egy honlapon meg azt láttam jó a hulala, na már teljesen nem tudom...):
igen, több receptben is láttam az állati tejszínt-tehát azt írják hozzá...
habfixálót tegyek hozzá? tortakrémnek szeretném, és csokiskönyvben így láttam fele tejszín-fele csoki
tehát pl. fél liter tejszínhez 50 dkg csoki, nem akarok ennyit pocsékba, ha nem sikerülne hulalából, nem verődne fel, ha nem műkszik, akkor inkább veszek rendes tejszínt, csak azért érdekelt, mert a hulala meg olyan jó keményre verődik és még másnap is tartja aformáját
Párizsikrém
2010. február 1. hétfő
Szerző admin
Csicseregd el!
Hozzávalók:
20 dkg párizsi
5 dkg margarin
1-2 evőkanál kefír
1 teáskanál vöröshagyma
petrezselyemzöld, mustár, ecetes uborka, sonka
A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg
habosra kevert margarinnal, 1-2 evőkanál kefírrel, egy
kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral,
petrezselyemzölddel.
Ízesíthetjük 10 dkg apró kockára vágott ecetes uborkával
is. Darált sonkából, maradék sült vagy főtt húsból
hasonlóan készülhet szendvicskrém.
További ajánlott fórumok:
- Invia.hu nyereményjáték - Nyerj párizsi utat!
- Olcsó párizsinak...híg a leve?
- Melyik boltban kapható Hulala tejszín? Állítólag ez a jó a tejszelethez...Köszönöm
- A párizsi Brigitte Klinika ajánlata - fogyókúrás heti étrend
- Milyen tejszínt használjak tortára, amit keményre jól fel lehet verni és tartósabb? (kivéve Hulala)
- Érdekelne valakit 1937-es párizsi divat újság?