Milyen tejszínt használjak tortára, amit keményre jól fel lehet verni és tartósabb? (kivéve Hulala) (tudásbázis)
14. Guruljka (válaszként erre: 4. - Krilion)
2014. nov. 28. 16:36
Kezdjük ott, hogy a tejszín állatból van, mármint tejből nyerik.
A Hulala növényi. Rajta is van a dobozán.
Tehát a Hulala nem tejszín.
Ettől még sokan használják.
A 30%-os zsírtartalmú tejszínt (zacskós) elég sokáig kell verni ahhoz, hogy vaj legyen belőle. Ha jól le van hűrte, akkor jó habja lesz.
Szoktunk picike sót beletenni, hamarabb felverődik.
13. e32d76b828 (válaszként erre: 12. - Krilion)
2011. okt. 16. 16:53
Ha a valóságot akarod kkó megérted...ha a finomított dumát:termelő által előállított késztermék...hogyismondjam ua mint a konyhalány és az ételdekorátor
12. Krilion (válaszként erre: 11. - E32d76b828)
2011. okt. 16. 16:50
:D Paraszt által szedett...ez igazán találó megfogalmazás:D
11. e32d76b828
2011. okt. 16. 12:07
Hozzá jutsz-e paraszt által szedett tejszínhez mert annál jobbat nem tudok!
10. Krilion (válaszként erre: 7. - SzánI.)
2011. okt. 14. 09:32
Hát kár, hogy nem ízlik neked, én sokszor használom azt, és jól fel lehet verni, de használtam már én is rendes habtejszín is habfixszel, de az nem jön fel akkorára, és nem annyira masszív, meg vigyázz, nehogy vajat köpülj a végére:))
9. suzanne7
2011. okt. 14. 09:31
A lényeg,hogy mielőtt felvered jól hűtsd be mindegyiknek ez a titka,hogy jó kemény legyen és ne essen össze:)!
8. Milup2
2011. okt. 14. 09:30
Bármelyik tejszínt, habfixálóval. Nem érezni a habfix ízét...És tartósan kemény a hab.
7. SzánI. (válaszként erre: 4. - Krilion)
2011. okt. 14. 09:28
Annyira rossz az íze, nem is igazi tejszín.
Akkor inkább rendes tejszín habfixálóval.
6. SzánI.
2011. okt. 14. 09:27
A Habfix az valami por adalék?
Akkor inkább az, mint a Hulala, mert annak borzalmas az íze.
5. Iviiiiii
2011. okt. 14. 09:27
az hogy milyen a tejszín nekem eddig mindegy volt. legutóbb tettem a 2dl tejszínbe egy habfixálót (az se márkás volt, spar budget :) ) és bourbon vaníliás cukrot és nagyon jó lett :)
4. Krilion
2011. okt. 14. 09:26
miért nem jó a Hulala?
3. SzánI.
2011. okt. 14. 09:26
A Hulalán kívül melyik az a tejszín, amit jól fel lehet verni, és keményen megáll a sütin? :D
Vagy esetleg valamit még használni mellé?
2. Csicsi25 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2011. okt. 14. 09:26
Én habfixet szoktam tenni a tejszínbe, tuti nem esik össze! Nálam mindig bevált.
1. SzánI.
2011. okt. 14. 09:25
Milyen tejszínt használjak tortára, amit keményre jól fel lehet verni, és tartósabb? (kivéve Hulala)
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Melyik lisztet használjátok?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Ha csípőről szeretnék fogyni a legjobban (legtöbbet) akkor a hullahopp karika használni fog? Mennyit használjam naponta?
- Tejszínes lúdláb tortához milyen tejszínt használjak?