Paradicsomsaláta recept
20 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Paradicsomsaláta hozzávalói:
70 dkg paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
3 dl víz
2 csapott evőkanál porcukor
1 evőkanál 10%-os csemege ételecet
fél mokkáskanál só
A Paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd zöld szárukat kiskéssel kivágjuk. Ezután a szemeket kb. 3 mm vastagon fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát és a megmosott, lecsöpögtetett petrezselymet finomra vágjuk. A hideg vízben a porcukrot, az ecetet meg a sót addig kevergetjük, amíg teljesen föloldódnak benne. A hagymát meg a petrezselymet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomot is. A hagymát meg
A salátalevet ecet helyett 2 evőkanálnyi citromlével is ízesíthetjük, így íze kellemesebb lesz.
Egy adag: 102 kcal
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 70a5a27405, 2007. aug. 28. 12:23
A paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.