Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Paradicsomsaláta recept

Paradicsomsaláta recept

Elkészítési idő 20 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Paradicsomsaláta hozzávalói:
70 dkg paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
3 dl víz
2 csapott evőkanál porcukor
1 evőkanál 10%-os csemege ételecet
fél mokkáskanál só


A Paradicsomsaláta elkészítési módja:
A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd zöld szárukat kiskéssel kivágjuk. Ezután a szemeket kb. 3 mm vastagon fölszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát és a megmosott, lecsöpögtetett petrezselymet finomra vágjuk. A hideg vízben a porcukrot, az ecetet meg a sót addig kevergetjük, amíg teljesen föloldódnak benne. A hagymát meg a petrezselymet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomot is. A hagymát meg

A salátalevet ecet helyett 2 evőkanálnyi citromlével is ízesíthetjük, így íze kellemesebb lesz.

Egy adag: 102 kcal


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A paradicsomsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook