Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával recept
50 perc
378 kcal
80 dkg sertéscomb
6 dkg liszt
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
2 dl tejföl
só
a galuskához:
50 dkg tehéntúró
25 dkg liszt
1 dl tejföl
2 db tojás
fél csokor kapor
5 dkg zsír
só
A Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával elkészítési módja:
A hússzeleteket kiveregetjük,megsózzuk lisztbe mártjuk,és kevés forró olajban elősütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával,kevés vízzel felengedjük,és visszatesszük a hússzeleteket.Fedő alatt puhára pároljuk.Kiszedjük a húst,és a levét tejföllel besűrítjük.Amikor felforrt,finom szűrőn keresztül a húsra szűrjük. A galuskát úgy készítjük,hogy a túrót áttörjük,a liszttel,a tojással,a tejföllel,a finomra vágott kaporral és kevés sóval összedolgozzuk.Forró sós vízbe szaggatjuk,és kifőzzük.Jól leöblítjük,majd kevés forró zsírban átmelegítjük. A galuskát külön tálba tesszük az asztalra.
Karácsony második napjára ajánlom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2007. dec. 11. 21:53
A paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.