Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paplanos csirkemell recept

Paplanos csirkemell recept

A Paplanos csirkemell hozzávalói:
8 szelet csirkemell
8 szelet prágai sonka
50 dkg gomba
2 közepes fej lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
2 csomag leveles tészta
2 tojás
2 csokor apróra vágott petrezselyem
só, frissen őrölt fekete bors
liszt a szóráshoz
4 evőkanál olaj
4 evőkanál vaj


A Paplanos csirkemell elkészítési módja:
A papírtörlővel leszárított csirkemellet serpenyőben kevés olaj-vaj keverékén megsütöm mindkét oldalán. Tányérra szedem, fóliával letakarom. A maradék zsiradékra rádobom a felkockázott hagymát, az apróra vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ekkor hozzákeverem a fűszereket. A csirkemellekre halmozom a gombás ragut, feltekerem, majd köré tekerek egy-egy szelet sonkát. A leveles tésztát nyolc akkora részre vágom, hogy körbeérje a göngyölegeket. Villával megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Betekerem a melleket a tésztába, minden oldalról lezárom. A tetejüket megkenem a felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.


Kategória: Húsételek receptjei


A paplanos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook