Paplanos csirkemell recept
A Paplanos csirkemell hozzávalói:8 szelet csirkemell
8 szelet prágai sonka
50 dkg gomba
2 közepes fej lilahagyma
8 gerezd fokhagyma
2 csomag leveles tészta
2 tojás
2 csokor apróra vágott petrezselyem
só, frissen őrölt fekete bors
liszt a szóráshoz
4 evőkanál olaj
4 evőkanál vaj
A Paplanos csirkemell elkészítési módja:
A papírtörlővel leszárított csirkemellet serpenyőben kevés olaj-vaj keverékén megsütöm mindkét oldalán. Tányérra szedem, fóliával letakarom. A maradék zsiradékra rádobom a felkockázott hagymát, az apróra vágott gombát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg elfő a leve. Ekkor hozzákeverem a fűszereket. A csirkemellekre halmozom a gombás ragut, feltekerem, majd köré tekerek egy-egy szelet sonkát. A leveles tésztát nyolc akkora részre vágom, hogy körbeérje a göngyölegeket. Villával megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Betekerem a melleket a tésztába, minden oldalról lezárom. A tetejüket megkenem a felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített, 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. márc. 15. 22:54
A paplanos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.