Papagáj-szelet recept
A Papagáj-szelet hozzávalói:Tészta:
4 tojás
300 g cukor
1 csomag kocka margarin
2 dl tejföl
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1. tál:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
2. tál:
2 ek. kakaópor
3. tál:
1 csomag puncs ízű pudingpor
Mázhoz:
1 csomag margarin vagy vaj
250 g porcukor
3 ek. forró víz
A Papagáj-szelet elkészítési módja:
Tészta/tészták elkészítése: 4 tojást, 300 g cukrot 1 csomag margarinnal habosra keverünk, kicsinyenként hozzáadunk 2 dl tejfölt, 300 g lisztet, 1 sütőport. Három tálba tesszük, s mindegyik adaghoz mást keverünk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás pudingot, és egy vaníliás cukrot. A másodikhoz 2 evőkanál kakaóport. A harmadikhoz 1 csomag puncs ízű pudingport. Két őzgerinc formában sütjük úgy, hogy alul sárga, középen barna, felül rózsaszín massza van. Lassú tűznél kell sütni. Máz elkészítése: 1 csomag vajat, 250 g porcukrot, 3 evőkanál kakaóport, 3 evőkanál forró vízzel jól kikeverünk, és a kihűlt tésztára kenjük. Ha megszárad a máz, lehet szeletelni.
Nagyon mutatós sütemény. (Tv parikában láttam.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2009. febr. 10. 15:34
A papagáj-szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.