Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Panírozott húst hogy süssem, hogy a második adag panír ne égjen meg? fórum

Panírozott húst hogy süssem, hogy a második adag panír ne égjen meg? (tudásbázis kérdés)


1 2
33. tumbo2 (válaszként erre: 32. - Bless the child)
2021. okt. 9. 14:40
én is a lányomnak.a csontból leves lesz.
32. Bless the child (válaszként erre: 30. - Tumbo2)
2021. okt. 9. 14:38
Mellet, filézett felsőcombot rántok. Alsót viszont nem, mert nem lehet úgy megsütni, hogy ne legyen benne csak egy csepp véres cucc se
31. Napsugár8 (válaszként erre: 27. - Fincsi5)
2021. okt. 9. 14:04

Kb. így tanultam én is.

Az olajat/zsírt addig hevítem, míg egy csipet panírt beledobva, az rögtön feljön a felszínre. Akkor leveszem a lángot közepesre, vagy egy kicsit még annál is kisebbre. Belerakom a panírozott szeleteket, egy korty!! és nem több vizet csöppentek rá és rögtön beborítom. Ettől csöpp víztől gőzt ereszt, és a hús 1-2 perc alatt átpuhul. Amikor már hallom, hogy nem sistereg, födő le, megvárom míg az alsó oldala szép rózsaszín lesz, akkor lehet fordítani. Azt is rózsaszínre sütni, szintén födő nélkül. Nem érkezik a panír megégni, mégis puha a hús.


Ez a víz, amit alá öntök, nem több, mintha mélyhűtött panírozott szeletet akarsz otthon megsütni. Csakhogy azt azzal a tudattal borítjuk be, hogy ne csapkodjon szanaszét, itt pedig, hogy a gőzben át is puhuljon a hús.

30. tumbo2 (válaszként erre: 29. - Bless the child)
2021. okt. 9. 12:38
a lányom csak a csirkét eszi.én a jó emberes szeletet,csontos karajt.
2021. okt. 9. 11:37
Max hőfokon sütöm kizárólag zsírban. Csak szelet húsokat rántok, csirkecombot nem, mert finnyás vagyok. Klopfolni se szoktam, nem szeretjük, ha száraz-kemény a hús
28. LBO (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. okt. 9. 11:24

Szia. Sütőben sütöm. Főleg a csirkét, de pl. karfiolt, gombát is ott szoktam. Talán kicsit tovább tart, de nem ég meg a panír és a hús sem és nem fog fröcsögni az olaj sem.

Tepsibe sütőpapírt tegyél. Szokásos módon panírozd a húst, tedd a tepsibe és kend be a tetejét olajjal vagy olvasztott zsírral (én inkább zsírral kenem). Kb. 2 éve így sütök.

27. fincsi5 (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. okt. 8. 19:55

Nem lehet, hogy túl sok már az első adag is?

Én pl. az új darabokat pár percig fedő alatt sütöm, majd fedő le, és fordításkor sem kerül vissza.

26. Alessandro (válaszként erre: 1. - 4df706278f)
2021. okt. 8. 18:41
Én közepes hőfokon (3-ból 1,5-en van a kerámialapos hőfokszabályozója) szoktam sütni étolajban a panírozott húsokat. Még csak nem is túl sok olajban, úgy kb. 2,5 cm (ujjnyi) legyen az edény aljától. Mégsem ég meg. Egy biztos, hogy azért nem árt mellette lenni addig a pár percig, amíg oldalanként sül. Közben magára hagyni nem szabad!
25. hajnallányka (válaszként erre: 24. - Sütikee)
2021. okt. 8. 18:28
nincs mit
24. Sütikee (válaszként erre: 21. - Hajnallányka)
2021. okt. 8. 18:13
Csak légkeveréssel tudok sütni. Na majd kipróbálom valamikor. Köszi
23. tumbo2 (válaszként erre: 22. - Tumbo2)
2021. okt. 8. 18:05
fene nézi az órát,látszik,hogy mikor jó.
22. tumbo2 (válaszként erre: 10. - 9b10f3d7ff)
2021. okt. 8. 18:04
én is így sütöm.
21. hajnallányka (válaszként erre: 16. - Sütikee)
2021. okt. 8. 17:59
Én úgy húsz percig sütőm fólia alatt és 10 perc anélkül.Persze függ a sütési hőfoktól is.
20. Sütikee (válaszként erre: 19. - Globus)
2021. okt. 8. 17:51
Nagyon kiszárad úgy? Nem igazán szeretem a tök száraz húst, de kell valami megoldás, mivel bő zsírban sült ételeket nem ehetek 😒
19. globus (válaszként erre: 13. - 9b10f3d7ff)
2021. okt. 8. 17:49

Nem rossz, de más, mint a hagyományosan olajban sütött.

Szerintem a sütős hasábburgonya is más. Szárazabb, de hát pont ez a lényege, ne legyen olajos :)

18. Csillagszem38 (válaszként erre: 14. - 4df706278f)
2021. okt. 8. 17:43

sok sikert!

azert annyira ne legyen hideg az olaj, mert akkor megszivja magat a hus zsiradekkal.

Fel kell jol forrositani, utana sutes kozben fokozatosan visszavenni ;) egy adag zsiradekban ne suss tul sok hust :)

17. Sütikee (válaszként erre: 13. - 9b10f3d7ff)
2021. okt. 8. 17:41
Köszi, te meddig sütöd?
16. Sütikee (válaszként erre: 15. - Hajnallányka)
2021. okt. 8. 17:41
Köszönöm! Meddig kell sütni fólia alatt és utána?
15. hajnallányka (válaszként erre: 12. - Sütikee)
2021. okt. 8. 17:30
Bár nem tőlem kérdezted,de én jénaiban szoktam sütni.Kevés olaj az aljára esetleg a tetejére.Alufóliával fedem és amikor majdnem kész leveszem a fóliát.Tovább tart,de isteni finom.
2021. okt. 8. 17:09
Köszönöm mindenkinek4 Kis lángon fogom sütni, bő olajban.
13. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 12. - Sütikee)
2021. okt. 8. 16:57
Nem tőlem kérdezted, de sütőpapírra kell tenni és bespriccelni olajjal.
12. Sütikee (válaszként erre: 8. - NomNom)
2021. okt. 8. 16:54
Hogyan sütöd sütőben? Még úgy nem próbáltam, de muszáj lesz, mert a bő zsírban sült ételek számomra már tiltó listásak sajnos. Nem szárad ki sütőben?
2021. okt. 8. 16:37
Mindenképp kis lángon süsd.
2021. okt. 8. 16:37

Forró olaj/zsírba teszem, majd leveszem a lángot, hőfokot.

Lefedem egy fedővel, majd az átfordítástól már fedő nélkül sütöm tovább. Így át is sül, a panír sem hullik le és belülről omlós, kívülről ropogós lesz. De ez mindenkinél egyéni, ki és hogy szereti.

9. Csillagszem38 (válaszként erre: 7. - 4df706278f)
2021. okt. 8. 16:36
Több olaj és ne legyen forró a zsiradek
2021. okt. 8. 16:33
Nem sutok olajban 🤷‍♀️ Rántott dolgokat is sütőben szoktam
2021. okt. 8. 16:31
Indukciós lapon sütöm nehezebb levenni a"lángot". Lehet több olajban kéne sütnöm. Köszönöm!
6. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 4. - Vigyefene)
2021. okt. 8. 16:31
🤣
2021. okt. 8. 16:30
Az a baj, h túl forró a zsiradek
4. vigyefene (válaszként erre: 2. - Csillagszem38)
2021. okt. 8. 16:29
Vagy a lángot? Mert lehet hogy a tűzhely túl nehéz.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook