Panírozott húst hogy süssem, hogy a második adag panír ne égjen meg? (tudásbázis kérdés)
Kb. így tanultam én is.
Az olajat/zsírt addig hevítem, míg egy csipet panírt beledobva, az rögtön feljön a felszínre. Akkor leveszem a lángot közepesre, vagy egy kicsit még annál is kisebbre. Belerakom a panírozott szeleteket, egy korty!! és nem több vizet csöppentek rá és rögtön beborítom. Ettől csöpp víztől gőzt ereszt, és a hús 1-2 perc alatt átpuhul. Amikor már hallom, hogy nem sistereg, födő le, megvárom míg az alsó oldala szép rózsaszín lesz, akkor lehet fordítani. Azt is rózsaszínre sütni, szintén födő nélkül. Nem érkezik a panír megégni, mégis puha a hús.
Ez a víz, amit alá öntök, nem több, mintha mélyhűtött panírozott szeletet akarsz otthon megsütni. Csakhogy azt azzal a tudattal borítjuk be, hogy ne csapkodjon szanaszét, itt pedig, hogy a gőzben át is puhuljon a hús.
Szia. Sütőben sütöm. Főleg a csirkét, de pl. karfiolt, gombát is ott szoktam. Talán kicsit tovább tart, de nem ég meg a panír és a hús sem és nem fog fröcsögni az olaj sem.
Tepsibe sütőpapírt tegyél. Szokásos módon panírozd a húst, tedd a tepsibe és kend be a tetejét olajjal vagy olvasztott zsírral (én inkább zsírral kenem). Kb. 2 éve így sütök.
Nem lehet, hogy túl sok már az első adag is?
Én pl. az új darabokat pár percig fedő alatt sütöm, majd fedő le, és fordításkor sem kerül vissza.
Nem rossz, de más, mint a hagyományosan olajban sütött.
Szerintem a sütős hasábburgonya is más. Szárazabb, de hát pont ez a lényege, ne legyen olajos :)
sok sikert!
azert annyira ne legyen hideg az olaj, mert akkor megszivja magat a hus zsiradekkal.
Fel kell jol forrositani, utana sutes kozben fokozatosan visszavenni ;) egy adag zsiradekban ne suss tul sok hust :)
Forró olaj/zsírba teszem, majd leveszem a lángot, hőfokot.
Lefedem egy fedővel, majd az átfordítástól már fedő nélkül sütöm tovább. Így át is sül, a panír sem hullik le és belülről omlós, kívülről ropogós lesz. De ez mindenkinél egyéni, ki és hogy szereti.
További ajánlott fórumok:
- ~~~dupla szólánc~~~ két szót kell írni, az ELSŐT az utolsó befejező betűjével a MÁSODIKAT az első utolsójával
- Három betűs szavak/lehet rövidítés is/a második betű abc-ben
- Szólánc - Az utolsó szó második betűjével írj értelmes szavakat
- Mondat játék - Az első mondat második szavával kezdj új mondatot
- Lefagyasztott panírozott hús sütése
- A mirelit panírozott húsokon (sajtokon, stb.) milyen anyagokból készül a panír, tudja valaki? Mert más színű, és ropogósabb, mint a házi.