Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Panel, vagy kertes? fórum

Panel, vagy kertes? (beszélgetés)

1 2 3
79. birebora (válaszként erre: 77. - Srcrss)
nov. 30. 14:54
Igy!
nov. 30. 14:53
kertes
77. srcrss
nov. 30. 13:54
Télen panel, nyáron kertes.
nov. 30. 13:51
kertes
nov. 30. 12:57

Kertes.

Most jöttem be a kölykökkel. Ebéd és most pihenő van.

Ragyogó napsütés van. Szélcsendes helyen ki lehet ülni és melegít a Nap.

74. barai
nov. 30. 12:23
Kertes.
nov. 30. 10:34
kertes, ha lehet
72. Teráz
nov. 30. 09:16
Kertes családi ház , imádom . 😊🥀
nov. 30. 06:32
Mindkettő.
nov. 29. 16:41
családi ház kerttel
nov. 29. 05:31
Kertes
68. cilabogyó (válaszként erre: 66. - Görögtánc)
nov. 28. 20:31
Mi 21 évig "ideiglenesen" panelban laktunk, amíg a 3 gyerek iskolába járt, mert a városközpontból minden egyszerűbb volt. 2017-ben, amikor a legkisebb is egyetemre ment, költöztünk családi házba, amúgy mindketten vidékiek voltunk, a panel nem a mi világunk volt, de akkor az volt a legjobb megoldás. Közel volt iskola, óvoda, orvos, boltok, mindent meg tudtam oldani segítség nélkül. A város szélére költöztünk, de egy forgalmas főúton lakunk, így nincs olyan, hogy csendesebb helyen lakunk. A rezsi viszont összességében lehet, hogy kevesebb, mert nincs közösköltség, meg a vízmelegítés saját bojlerrel történik, amiért a panelban sokat fizettünk. Viszont kerítés, udvar, garázs, mindenféle felújítás a mi költségünk, de legalább emeli az ingatlan értékét. Nem adnám semmiért a kertet, a virágokat, azt, hogy akkor megyek ki, amikor akarok, nem kell felöltözni hozzá. Vannak cicáink, meg egy kutyánk, nem tudnám már elképzelni nélkülük sem az életemet. Teljes mértékben igazad van, ami a wc-t stb. illeti. Van erre egy történetem, kettővel fölöttünk lakott a fiam földrajz tanára. A kedves gyermekem elfelejtett tanulni, majd a wc-ből kikiabált, hogy vigyük be neki a könyvét, mert nem tanult és "kecske" (Kecskés Matild volt a tanárnő neve) feleltetni fog. Hát igen. Kecske néni meg is hallotta, mert a fiam volt az első akit feleltetett. Mindenki próbálja mérlegelni melyik a jobb megoldás. Sokszor mégha nehéz is, de a panel a megoldás.
nov. 28. 17:41
ha választani lehet, akkor kertes
66. Görögtánc (válaszként erre: 1. - Csontsovány)
nov. 25. 09:53
Sepregetni kell a faleveleket, minden házzal járó költség csak rád hárul, magasabb sok esetben a rezsi, neked kell rendben tartanod az udvart…. De akkor sem adnám a kertemet, az állataimat, a viszonylag szabadságomat azért hogy ne legyen udvarom és egy fal válasszon el egy tökidegen családtól, akiknek rosszabb esetben a nemi életéről is értesülök, vagy tudom mikor húzzák a wc-t :D
65. tien (válaszként erre: 64. - Michelle.r)
nov. 25. 09:45

Ha esetleg úgy döntöttek,hogy mégis kell az a kert én megyek" kertépíteni "szívesen (akár ingyér 😁)

Feltölt , frissen tart és nagyon szeretem.

64. michelle.r (válaszként erre: 61. - Asztanaviszta)
nov. 25. 09:23

Nem kampányolok a panel mellet, és eladó panelem sincs. De ésszel gondolkodva a panel nem egy rossz választás, mert kényelmes, főleg ha van pénz személyre szabni.

Amikor ezeket a házakat építették, még senki nem gondolt arra, hogy a legtöbb családnak van autója, sokaknak kettő is.

😇A barátnőm egy nappali két hálós lakásban lakott a Törökugrató utcában a 10. emeleten. A két háló a lakás két végében, ők már őgy vették meg, hogy a konyha falai ki voltak véve. Egy másik barátom a Csíkihegyek utcában, ott a hálók kisebbek voltak, de a nappali-konyha ott is egybe volt nyitva, nagyon kényelmes volt.

Gazdagrét nem véletlenül kerül sokba, nagyon tiszta ott a levegő.

Én egyáltalán nem vagyok otthon ülő, szeretem ha szép a kert, de csinálja meg más. 😛

nov. 25. 09:19

Mindkettő jó, a maga előnyeivel és hátrányaival együtt. Éltem már panelban is, most kertesben élünk. Egyelőre semmiképp nem változtatnék. Most sokkal több előnyét élvezem, mint egy panelnek.

Nem is hasonlítgatom a kettőt.

nov. 25. 09:18

Ne ragadjunk le a panel vagy kertesnél.

Én egy kis létszámú kertes társasházban élek.

Magasföldszint, terasszal (az lehetne egy kicsit nagyobb)

Nincs gond a kertre,viszont élvezzük annak előnyeit.

Tetőtér? Soha. Nyáron légkondi nélkül létezni nem tudsz, ha olyan házban van, ahol nincs lift....

61. asztanaviszta (válaszként erre: 29. - Michelle.r)
nov. 25. 09:12

Lakik ismerősöm Gazdagréten.

Összeépített házak, parkolni szinte lehetetlen.

66 nm-en 4 szoba, luk-luk hátán. Erkély nincs, tároló nincs, a konyhába, ha egy ember bemegy, a másiknak ki kell jönni.

Kösz, de nem.

nov. 25. 07:28

Panelben nőttem fel.

Szerettem hogy mindig meleg van,nincs kertben munka.

Majd vettem egy családi házat.

Ugyanúgy èlek,mint panelban. Kertbe ritkán megyek ki.

Semmivel sincs nagyobb csend,mint panelban. Köszönhetően az idióta szomszédoknak minden oldalról.

Több a kiadás is ..

Jobban szeretem a panelt.

nov. 24. 21:08
Kertváros családi ház. Panelbe nem éreztem jól magam.
58. Egyed Egon (válaszként erre: 1. - Csontsovány)
nov. 24. 20:52
Panel ÉS kertes!
57. Hansika (válaszként erre: 56. - Borian)
nov. 24. 17:13

termeszetes, hogy elfogadom a velemenyed.

En ilyen lakäsban nöttem fel, nekem az volt a gyermekkorom, es ma is szep emleknek elem meg.

Nekem nem kellett takaritani.

56. Borian (válaszként erre: 46. - Hansika)
nov. 24. 16:31

Pesti vagyok. Nagyon sokban jártam, mint ügyfél (tanárnál, orvosnál, közjegyzőnél, ügyvédnél, balett oktatónál stb. stb.), egy ideig ilyen "palotában" volt a munkahelyem, jó helyen, a Belgrád rakparton, ismerőseim, barátaim élnek ilyenben.

Nekem akkor sem tetszik, ezt meg te fogadd el. A legtöbb sajnos nem tip-top felújított. A munkahelyem pl. az volt, a cég akkor vette meg, fullosan felújították, mi költöztettük a céget, de akkor is jobban tetszett az előző irodánk, mert se irodának nem volt praktikus és én lakásként sem tartom annak az egybenyíló szobákat, a két bejáratú fürdőszobákat, az extra magas mennyezetet (ott hogy kapkodod le pikk-pakk a pókhálókat pl.? Ahhoz is ipari alpinista kell...)

nov. 24. 16:18
kertes ma már tudom
54. Hansika (válaszként erre: 53. - Timycat)
nov. 24. 14:47

ez a te meglätäsod erröl a themärol, az enyem meg nem ilyen.

Mindenkinek mäst jelent az olcso es mäst a dräga.

De kär erröl vitäzni, az en velemenyem az a sajätom.

53. timycat (válaszként erre: 52. - Hansika)
nov. 24. 14:33

Ez nem vita, másról beszélünk és nem veszed észre. Nem a szépség volt a kérdés.

Szép a panel? Nem, nem szép. Praktikus, kényelmes és olcsón fenntartható? Abszolút.

Szép egy felújított bérpalota? Hogyne lenne szép. Praktikus, kényelmes és olcsón fenntartható? Ohh dehogyis.

52. Hansika (válaszként erre: 50. - Timycat)
nov. 24. 13:51

Tenyleg meddö vita ez, mert mindenkinek mäs a szep.

Hagyjuk is abba, mert ennek igy semmi ertelme sincs..

nov. 24. 13:39

Ahhh kedvenc témám, örök szórakozási lehetőség amiről a végtelenségig lehet vitázni, pont mint a dohányzás, meg a kutya/macska kint legyen vagy bent. Ezek is rég voltak itt a fórumon. :-)

Mindenki költözzön oda, ahol neki jó, ennek az egymás győzködésének meg a másik preferenciájának a leszólásának semmi értelme. Sokan vagyunk, sokfélék, hálistennek nem ugyanolyan típusú épületben kell élnie mindenkinek.

50. timycat (válaszként erre: 46. - Hansika)
nov. 24. 13:11

Nekem volt palotában lakásom, igaz nem Bp-en, hanem Szegeden. Mutogatni jó volt (a ház homlokzatát, meg belül a lakást), lakni benne tragédia.

Már akkor annyi volt a közös költségem 20 éve ami még ma is soknak számít, a rezsit meg ne is említsük. Hiába volt felújított, de egy csomó hasznos modernizálást műemlékvédelem miatt nem lehetett végrehajtani vagy csak úgy hogy a hatékonyság romlott, kényszermegoldásokkal, pl ilyen a szigetelés, modern fűtés, hűtés. Ezerszer jobb, kényelmesebb még egy panel is. Persze a panelnál a lokáció, lakóközösség sokat számít. De ez palota esetében is így van, sok van még egészben vagy részben önkormányzati tulajdonban, az gyakorlatilag azt jelenti hogy nincs gazdája. Pusztul, romlik és van hogy olyan lakót raknak a szomszédba hogy ó te jó ég!

Jártam mostanában néhány lakásban, irodában, rendelőben az Andrássyn és környékén... hááát, a homlokzat, a kapu még oké, meg ha olyan a tulaj/bérlő akkor lakás/iroda/rendelő is rendben van, de a kapu és a lakás/iroda/rendelő ajtó között... komoly időutazás van és nem a szép nosztalgia.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook