Hol jobb felnőni egy kisgyereknek? Kertes ház vagy penellakás? (tudásbázis kérdés)
Én egyértelműen a kertes házra szavazok!
Csak nagy szükség esetén költöznénk panelba, igaz ehhez nagyban hozzájárul az is, hogy apa világ életében kertes házban lakott vidéken, míg én javában panelban laktam városban. Most, hogy megszületett a lányunk, kertes házban lakunk...számtalan előnye van, nem sorolnám....
KERTES!
Jó kérdés. Mi hat éves koromig kertes házban laktunk, aztán költöztünk lakótelepre. Nagyon jó volt, ott volt a játszótér, a sok ismerős gyerek, nagyon élveztem.
Mikor férjhez mentem, férjem családi házába költöztem, Bp. melletti városban lakunk. Mondjuk, jó volt a gyermeket babakocsiban kitolni a teraszra (biztonsági intézkedések, darázsvédő háló a babakocsin), és ott altatni.
Amúgy később, amikor kiment az udvarra játszani, én ott ültem mellette a homokozó szélén, szóval egyedül soha nem mehetett ki (bár én ilyen agyonféltős "hülye anya" vagyok, ez más téma.)
De mondom, szerintem a panel is jól, nem ezen múlik.
Én egy budapesti belső kerületi bérházban lakom, ahol én nagyon szeretek lakni. Csendes, zöld udvaros, rendezett, kulturált szomszédok. Az utca is csendes, nem nagyon zajos, forgalmas. Közbiztonság sem rossz. Én laktam lakótelepen és kertes házban is. 27 éves autista fiú vagyok. Attól függ, hogy milyen a lakótelep vagy kertes házban is hol. Lakótelepen laktam: Békásmegyer, Újpest, Újpalota. Békásmegyert nagyon szerettem, most is nagyon szeretem, visszamennék oda lakni, én a hegy felöli oldalon laktam, szép panoráma, rendezett, kulturált környék (főleg a hegy felöli oldal) jó levegő, csend, ami igen fontos szerintem. Normális, csendes szomszédok, csendes utca. 4 évig laktam ott. Visszamennék oda szívesen. Aztán laktam még Újpesti lakótelepen a Virág utcában, azt nem annyira szerettem már, de még az is jobb volt, mint Újpalota. Újpalotán nagyon nem szerettem lakni, rossz szomszédok, sok brorozó, lump elemek. Unatkozó kábítószeres és italos fiatalok, hippik és repper bandák. De állítólag már az óta változott Újpalota is jó irányba, nem nagyon járok arra.
Kertes házban kát helyen laktam.
2 évet Bács-Kiskun megyében, Jakanszálláson.
Nem akarom a vidéki embereket mesgérteni, biztos van közöttük jó is, de Jakabszálláson borzasztó volt lakni. Fő úton laktunk, sok kamion, szmog, idegesítő, kötekedő szomszédok, rossz lakóközösség, unatkozó fiatalok (ostoroztak, petárdáztak nyáron is), mindig bömböltették a motort és a zenét is kocsiból és a házból is. Oda soha többet nem mennék vissza lakni. Utána laktam Budakalászon (Pest megyében) 2 és fél hónapot, azt viszont nagyon szerettem, szép táj, csend, jó levegő, jó közlekedés (ami Jakabszállásról nem mondható el), de sajnos Budakalászon a nagynénémnél laktam, nem a sajátom volt.
Ezért is írtam hogy attól függ, milyenek a lakók, a szomszédok (lakótelepen vagy kertes házban), milyen a környezet, meg hasonló dolgok:) Jakabszálláson láttam kissé durva dolgokat is.
Ebből is látszik nem vagyunk egyformák.
35 évig voltam városlakó de most már semmi pénzért nem mennék vissza.
Természetesen kertes házban.
Ha megnyernénk a lottó 5-öst, rögtön vennénk is egyet magunknak!!!!!! :))))
Mi laktunk panelban is, kertesben is. Jelenleg 4 emeletes téglaház 4. emeletén lakunk. Ha egyszer lesz annyi pénzünk,akkor biztos veszünk egy kertes házat,mert azt jobban szeretjük. És szeretnénk megint kutyust,cicust is.
De nagyon örülünk, hogy itt lakhatunk,nem kell albérletet,lakáshitelt fizetni. Ez a mai gazdasági helyzetben fontos.
Kertes házban lakunk, két gyönyörű lányunk van. Laktunk panelban is, így szóba sem jöhetett. Nem teljesen értek egyet azzal, hogy pénzkérdés lenne.
Az egyik legdrágább megyeszékhelyen néztünk először kertesházat, majd később panel lakást. Végül feladtuk, hogy városban lakjunk és 15 km-rel távolabb egy nagyközségben vettünk harmad annyiért egy 100m2-es kertes házat, mint amennyiért a városban egy 60m2-es 8. emeleti panellakást kaptunk volna.
A kertes ház előnyeit pedig már sokan leírták előttem, nem ragozom.:) SZUPER!
Egyértelműen a kertes.. és nem kényelmi szempontból! Mi az, hogy kicsapják a gyereket az udvarra?!?!?
..hogy miért? ..mert pl. kedvére szaladozhat, játszhat. Jókat aludhat a friss levegőn, könnyebb a szobadisztaságra nevelésnél is, és nem néznek őrültnek, ha meztelenül szaladozik v. mezítláb ill., ha este 1/2 9-ig kinn van sincs semmi érdekesség benne, de gondolom a játszin senki nem "ül" addig! Kertes házban az ember jön-megy, ki-be.. nem kell külön túlélő felszerelés, mint amivel a játszótérre járunk...
És ez mind tapasztalat! Mi panelban lakunk, de kertesben nőttem fel, és anyukámék még mindig ott laknak. Lányom mikor ott van egész nap kinn lehet a levegőn, éjszaka jókat alszik. (nem a kutyasz@ros játszin szenved)
Aki panelban él, és meg tudja oldani, hogy a gyereke reggeltől-estig (nem szó szerint) kinn tud lenni a levegőn, az írjon:D
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?