Pályakezdőként 26 évesen... :( Hogyan keressek? (beszélgetés)
Hát igen, ez a legnagyobb gond. Bár én diplomásként eddig azt tapasztaltam munkakeresés ügyben hogy kevés a diplomám, mindenhol min 2-3 éves szakmai tapasztalat kellene, de honnan legyen?
6 hónapja keresek melót ezerrel.3 hónapig volt de azt nem bírtam, és persze mindenki azzal jön hogy nem kellett volna otthagyni...remélem majd csak lesz vmi
Erre érdemes rákérdezni már az elején!
Rengeteg MLM-es munkára hívnak be csak úgy állásinterjúra...Én is kapok napi 4-5 ilyen visszajelzést!
Épp most kukkoltam vissza, és ha már írtál, akkor dicsekszem kicsit :))
Most hívtak fel egy cégtől állásinterjúra! :O Nagyon bízom benne, hogy nem MLM-esek :S
Sziasztok!
24 éves vagyok, még főiskolás, de már csak vizsgáim vannak, 1 éve keresek melót, nem sok sikerrel! :(
Én is bármit elvállalnék csak lenne végre munkám!
Ha valaki tud valamit jelezzen! :)
Nyíregyházi vagyok.
Amúgy meg mint ti is tapasztaljátok pályakezdőként a legnehezebb sajnos elhelyezkedni!!
-ha diplomás vagy, túlképzett vagy
-ha nem vagy diplomás, alulképzett vagy
-ha van baba az a baj
-ha nincs, az a baj hogy lesz
és még sorolhatnám....
De kívánok sok sikert mindenkinek!
Sziasztok! Ugyanez a szitu: 23 éves vagyok, és hétfőn teszem le (remélhetőleg) az okj-s vizsgámat média és informatika szakon. A következő héten pedig egy kisebb motelben fogok takarítani 80 ezerért és ismeretség útján! :O
Ennyit a papíromról!
„Szolgálati időként kell figyelembe venni például a nyugellátás szerzése céljából megállapodást kötött személy esetében azt az időszakot, amelyre az előírt nyugdíjjárulékot megfizették, a gyermeknevelési támogatás, az ápolási díj, valamint a gyermekgondozási segély folyósításának időtartamát, amennyiben az előírt nyugdíjjárulékot megfizették, a katonai (polgári) szolgálatban eltöltött időt, a munkanélküli-járadék, a vállalkozói járadék, a nyugdíj előtti munkanélküli-segély, az álláskeresést ösztönző juttatás, a keresetpótló juttatás folyósításának időtartamát, ha az előírt nyugdíjjárulékot megfizették, a rehabilitációs járadék folyósításának időtartamát, ha az előírt nyugdíjjárulékot megfizették.”
na jól félre voltam informálva!
hát igen
de mi lesz öregkoromra?
Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül!
Az én mérlegem:
30 év
2 gyerek
2 diploma
2 nyelvvizsga
0 szakmai tapasztalat
Mindez Baranyában! (nem Pesten)
Nem túl jó kilátások!
Sziasztok!
Én 30 éves vagyok és még nem volt bejelentett munkahelyem.
Lányommal voltam gyesen,majd 2 évig semmi,csak tedd ide tedd oda.
Majd megszületett a fiam,akivel azóta is gyesen vagyok,már 8.éve.
Azt nem értem,hogy a gyes miért nem számít bele az évekbe,mert én egyáltalán nem kényelemből vagyok még mindig itthon,hanem,mert van problémánk a fiammal.
Az a baj tényleg, hogy sok van belőlük. Másrészt meg az embereknek általában semmi pénze, így nem az ételen, hanem a szépségápoláson fognak spórolni. :S
Pénzügyi terület nem érdekel?
Nekem 2 hónap alatt lett munkám, protekció nélkül. Nagyon büszke vagyok magamra, mert úgy érzem, egyedül is helyt tudtam állni.
Viszont nem sokára megszűnik. Elkezdtem én is nézelődni, de azóta csak rosszabb lett a helyzet. :(
Aztán a céget b@sszák meg, amit te munkáltatónak neveztél meg.
És ha referenciát kérnek?
Ha felhívják őket, hogy megérdeklődjék, hogy dolgoztál?
Rohadt egy világ ez , ha nem nyal be valaki tövig valahová, esélyed sincs akármennyit is tanulsz....
Bocsi de ez most kellett.
További ajánlott fórumok:
- fiatal pályakezdő, munkakeresés...
- Állás keresés, pályakezdők, mit kezd az ember egy kopasz szakmával vagy akár érettségivel?
- Titkárnőként (nem pályakezdő) mennyit lehet kérni most bruttóban?
- Létezik olyan, hogy pályakezdő munkanélküli segély? Ha igen akkor mennyi jár?
- Valaki megtudná mondani hogyan lehet pályakezdőknek startkártyát igényelni?
- Hogyan lehet elintézni, hogy az önkormányzat továbbra is fizesse a TB-t pályakezdőként?