Palóclevest milyen húsból lehet készíteni? (tudásbázis)
Általában birkából, kevés csontos részt is belefőzve, úgy sokkal ízletesebb lesz. Ha nem szereted (mint sokan mások sem), akkor marha combból. Azzal igazán jó. Részemről a tárkony nem maradhat ki a levesből.
Egy pincér mondta az alábbi szösszenetet; sajnos ma nincs palócleves. Egyetlen palócot sem tudtunk a kondérba édesgetni.
Rosszul írtam a nagy igyekezetben, nem alsó, hanem FELSŐ pulykacomb.
Az alsó inas, az nem jó, a felsőcomb a jó. A hentest mindig megkérem, hogy csontozza ki (egy csont van csak benne) és szedje le a bőrét - az nem kell.
Olcsóbb, mint a bárány.
Szia!
Én készítettem már pulyka alsócombból is, nem drága,jól puhul és finom íze van.
Úgy tudom, hogy egyébként marhahúsból készül a palócleves.
belinkeltem a receptet
báránycomb
Köszönöm szépen! És melyik részéből, hogy kérjem a hentesnél?
Én vegetáriánus vagyok, így sajnos nem nagyon értek hozzá. Elkészíteni el tudom, de hogy a bárány melyik részéből a legjobb (és viszonylag olcsóbb..)
Ürühúsból. Hidd el, csak egyszer kell megkóstolnod abból, és sosem akarod többé disznóhússal készíteni. :)
Egy leveshez nem kell több kilóban gondolkodni, elég egy bő fél kiló. :)
amúgy sertésből
vagy az a kérdés, a sertés mely részéből?
leginkább combból vagy lapockából
További ajánlott fórumok:
- Darált húsból milyen ebédet lehet készíteni?
- Darált pulykamell húsból mit szoktatok készíteni?
- 1 kg darált húsból (tarhonyával kombinálva) mit lehet készíteni, ami egyszerű, gyors és olcsó?
- Milyen ételeket lehet késziteni tyúk húsból?
- Marhahúsból lehet késziteni rizses húst?
- Megmaradt gyümölcshúsból mit lehet készíteni?