Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Palóclevest milyen húsból lehet készíteni? fórum

Palóclevest milyen húsból lehet készíteni? (tudásbázis)


2015. márc. 17. 19:18

Általában birkából, kevés csontos részt is belefőzve, úgy sokkal ízletesebb lesz. Ha nem szereted (mint sokan mások sem), akkor marha combból. Azzal igazán jó. Részemről a tárkony nem maradhat ki a levesből.


Egy pincér mondta az alábbi szösszenetet; sajnos ma nincs palócleves. Egyetlen palócot sem tudtunk a kondérba édesgetni.

14. nikkky
2015. márc. 13. 18:03
Köszönöm mindenkinek!
2015. márc. 13. 04:39
tok mindegy,de marhahussal izletesebb.
12. Bözsi néni (válaszként erre: 11. - Bözsi néni)
2015. márc. 12. 23:30

Rosszul írtam a nagy igyekezetben, nem alsó, hanem FELSŐ pulykacomb.


Az alsó inas, az nem jó, a felsőcomb a jó. A hentest mindig megkérem, hogy csontozza ki (egy csont van csak benne) és szedje le a bőrét - az nem kell.


Olcsóbb, mint a bárány.

11. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Nikkky)
2015. márc. 12. 23:28

Szia!


Én készítettem már pulyka alsócombból is, nem drága,jól puhul és finom íze van.


Úgy tudom, hogy egyébként marhahúsból készül a palócleves.

10. zebracsikó (válaszként erre: 9. - Nikkky)
2015. márc. 12. 22:29

belinkeltem a receptet


báránycomb

2015. márc. 12. 22:14

Köszönöm szépen! És melyik részéből, hogy kérjem a hentesnél?

Én vegetáriánus vagyok, így sajnos nem nagyon értek hozzá. Elkészíteni el tudom, de hogy a bárány melyik részéből a legjobb (és viszonylag olcsóbb..)

8. elbb
2015. márc. 12. 22:12

Ürühúsból. Hidd el, csak egyszer kell megkóstolnod abból, és sosem akarod többé disznóhússal készíteni. :)

Egy leveshez nem kell több kilóban gondolkodni, elég egy bő fél kiló. :)

2015. márc. 12. 21:56

[link]


persze bárány vagy ürühúsból tuti elég karakteres lesz

6. zebracsikó (válaszként erre: 3. - Nikkky)
2015. márc. 12. 21:50
a fűszerektől lesz karakteres, nem a hústól
2015. márc. 12. 21:50
birka
2015. márc. 12. 21:49

amúgy sertésből


vagy az a kérdés, a sertés mely részéből?

leginkább combból vagy lapockából

2015. márc. 12. 21:48
Milyen húsból érdemes a palóclevest főzni, ami nem méregdrága, finom karakteres ízt ad neki, és viszonylag könnyen beszerezhető?
2015. márc. 12. 21:48
csakis palóchúsból
2015. márc. 12. 21:48
Palóclevest milyen húsból?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook