Palacsinták és palacsintatöltelékek (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Én gyerekkorom ota a turosat részesitem elönyben,de ugyanugy megeszem a kakaosat,meg a lekvàrosat is.
A nutellàs nekem tul édes,viszont néha a vanilia pudingos meg fahéjas is beeshet!
A káposztatöltelék is finom. Úgy kell elkészíteni a tölteléket, mint a káposztás tésztához: só-bors és párolás.
A palacsintatészta meg természetesen sós, és sűrűbb a hagyományos tésztánál.
Legújabb palacsintatöltelék-fejlesztésem a diókrém, mivel gazdag diótermés volt ismét nálunk:
2 tojásfehérjét csipet sóval (robotgéppel) keményre felverek, hozzáadok 10 dkg porcukrot, ezzel is felverem még, majd kanállal óvatosan hozzáadok 10 dkg darált diót és összeforgatom.
A palacsintákat ízlés szerint megkenjük vele.
(A maradék tojásfehérjéket – egyenként – le szoktam fagyasztani, és később pl. ilyen célra is fel tudom használni.)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?