Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják recept
A Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják hozzávalói:4-5 db. szép feket padlizsán
olaj,2 db.tojás,só,bors
1 fej hagyma
A Padlizsánkrém, ahogy Erdélyben csinálják elkészítési módja:
1 tojás keményre főzünk,a sárgáját kiszedjük, villával simára nyomkodjuk majd hozzáadjuk a nyers tojás sárgáját.Lassan,szinte csöpögtetve adjuk hozzá az olajat,folyamatosan kevergetjük.Amig majonéz lesz belőle.Ha elválik az olaj a tojástól,egy kevéske mustárral helyrehozzuk. A padlizsánt lángon(akár grill sütön is,vagy gáz fölött) megsütjük,amig érezzük hogy a héja levállik,folyamatosan forditani kell,ne égjen meg. Amikor átsült hideg viz alatt gyorsan letakaritjuk az elszenesedett héját. Egy FA késsel apróra megvágjuk.sokáig kell hagyni kicsöpögni a levét.Ha lehet akár 1 napot is. Egy tálba tesszük a házi majonézt,a jól kicsöpögött padlizsánt,az apróra vágott hagymát és jól össze kavarjuk.A legjobb botmixerrel.Nagyon krémes lesz. Friss kenyérrel és paradicsommalISTENI
Fontos,hogy mindenképpen fa eszközzel daraboljuk,mert a fémtől bebarnul.
Ha van botmixer,akkor nem is nagyon kell apróra darabolni fakéssel.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: kimba1, 2008. júl. 24. 15:46
A padlizsánkrém, ahogy erdélyben csinálják elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.