Pacalleves recept
A Pacalleves hozzávalói:50 dkg pacal
1 Eh zsir
1 db vöröshagyma
1 EK liszt pirosarany
1 EK leveízesítő
1 paprika
1 paradicsom
fél EK cukor
3-4 zeller zöldje
1 zsemle só
A Pacalleves elkészítési módja:
A megtisztitott pacalt sós vízbepuhára főzöm, leszüröm, jól leöbliítem, és csikokra vágom. Zsiron megfuttatom az apróra vágott hagymát, liszttel, cukrorral megszorom rántást készítek. Pirosarannyal ízesitem, majd másfél líter vízzel felöntöm, Bele dobom a négybe vágott zöldpaprikát, paradicsomot, zeller leveleket összekötve.majd a csikokra vágott pacalt,és 25-30 percig főzőm. A zsemlét csíkokra vágom és kevés olajon sóval meg piritom. Majd a tányérokba rakom elosztva, a forró kész levest rámerjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. aug. 14. 11:47
A pacalleves elkészítési módja és hozzávalói.