Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sárgabarackos-gombóc recept

Sárgabarackos-gombóc recept

A Sárgabarackos-gombóc hozzávalói:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 EK olaj
pici só
30 dkg sárgabarack
fahéj
10 dkg cukor

20 dkg zsemlemorzsa
kevés olaj a piritáshoz


A Sárgabarackos-gombóc elkészítési módja:
A krumplit meg hámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk kevés sót teszünk rá.Majd megfőzzük puhára leszürjük, és azonnak forrón áttörjük, majd a lisztet és az olajat is hozzáadjuk, és jó puha tésztát gyurunk belőle. Vastag nudlit készitünk és mindig 1 cm vastag darabot levágunk, el lapitjuk a kezünkbe és egy félbaracot beleteszünk egy mokkáskanál fahéjas cukorral meg szorjuk, majd gomboccá formáljuk. Forró vízben kifőzzük. Meghempergetjük a piritott morzsában.

Ha valaki nem birja a morzsát darált fahéjas dióba is meg hempergetheti.

Szilvával vagy meggyel is, télen aszalt gyümölcsökkel is tölthetjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sárgabarackos-gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook