Sárgabarackos-gombóc recept
A Sárgabarackos-gombóc hozzávalói:1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 EK olaj
pici só
30 dkg sárgabarack
fahéj
10 dkg cukor
20 dkg zsemlemorzsa
kevés olaj a piritáshoz
A Sárgabarackos-gombóc elkészítési módja:
A krumplit meg hámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk kevés sót teszünk rá.Majd megfőzzük puhára leszürjük, és azonnak forrón áttörjük, majd a lisztet és az olajat is hozzáadjuk, és jó puha tésztát gyurunk belőle. Vastag nudlit készitünk és mindig 1 cm vastag darabot levágunk, el lapitjuk a kezünkbe és egy félbaracot beleteszünk egy mokkáskanál fahéjas cukorral meg szorjuk, majd gomboccá formáljuk. Forró vízben kifőzzük. Meghempergetjük a piritott morzsában.
Ha valaki nem birja a morzsát darált fahéjas dióba is meg hempergetheti.
Szilvával vagy meggyel is, télen aszalt gyümölcsökkel is tölthetjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2013. júl. 12. 13:14
A sárgabarackos-gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.