Óvónénik segítenétek? (beszélgetés)
Keménypapírból lehet előre kivágni pajzsformákat, azt díszíteni, hátuljára én tűzőgéppel szoktam felerősíteni, ahova a karjukat dugják.
Ovisokkal pl.szoktam ezt a sárkányt készíteni:
A csákó az jó. A lányoknak is kéne valamit.
Csináltunk már teatasakból cserépdíszt, anyák napjára képeslapot, színes papírból szélforgót. Fűztünk már füzetet, csináltunk maradék kartonból könyvfaló könyvjelzőt, farsangi álarcot, rajmappát. De most ötletem nem nagyon van.
Eddig nem volt gond, nem először jönnek.
Interaktív beszélgetés, nem én beszélek, őket beszéltetem.
Megfoghatnak több száz éves pergament, rongypapírt és papiruszt is. Ezt nagyon élvezik.
Régen több ötletem volt, de egyrészt nem akarom mindig ugyanazt a foglalkozást adni, másrészt meg most nem vagyok agyalós, gondolkozós állapotomban.
Jövő héten jön hozzám egy ovis csoport, 4-5-6 évesekkel. 26 kisgyerkőc, javarészt fiúk. A különböző papírfajtákról fogunk beszélgetni, mi volt a papír előtt, mi a különbség a különböző papírok között...stb.
Szeretnék a végén egy kis kreatív foglalkozással készülni, hogy csináljanak valamit a kis drágák, és haza is vihessék. Na de itt megállt a tudományom. Mit javasoltok? Mit hajtogassunk?
További ajánlott fórumok:
- Vonattal, vonattal való utazással, vagy csak a közlekedéssel kapcsolatos mesét keresek. Anyukák, óvónénik légyszi segítenétek? (Nem Thomas!)
- Az óvónéniknek milyen ajándékot adhatunk búcsúzóul?
- Karácsonyi ajándék az óvónéniknek
- Ovis ballagáskor, évzárókor a dadusoknak is illik virágot vinni, vagy 'elég' az óvónéniknek?
- Óvodai motivációs eljárások, külső világ tevékeny megismeréséhez. Dió projekt! Óvónénik segítenétek?
- Waldorfos óvónénik, tanítónénik, szülők segítenétek nekem?